Spojte se s námi


Fotbal

Problém pro Real Madrid! Courtois se v derby proti Atlétiku zranil, potvrdil Carlo Ancelotti. Jak dlouho bude chybět?

Real Madrid ve šlágru osmého kola španělské nejvyšší soutěže remizoval s Atlétikem Madrid 1:1. Dva body ale nejsou to jediné, co královský klub v derby ztratil. Jak totiž potvrdil trenér Carlo Ancelotti, Realu se zranil brankář Thibaut Courtois.

Publikováno

dne

Real Madrid ve šlágru osmého kola španělské nejvyšší soutěže remizoval s Atlétikem Madrid 1:1. Dva body ale nejsou to jediné, co královský klub v derby ztratil. Jak totiž potvrdil trenér Carlo Ancelotti, Realu se zranil brankář Thibaut Courtois.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Real Madrid ve šlágru osmého kola španělské nejvyšší soutěže remizoval s Atlétikem Madrid 1:1
  • Právě v neděli večer se královskému klubu zranil brankář Thibaut Courtois
  • Dvaatřicetiletý Belgičan by měl být mimo hru zhruba dva týdny

Už to vypadalo na hubené vítězství 1:0, když se v 64. minutě madridského derby trefil Éder Militão. Jenže nastavený čas nakonec rozhodl o tom, že si oba celky rozdělí body. V 95. minutě totiž vyrovnal Ángel Correa.

Bílý balet tedy stáhl náskok vedoucí Barcelony pouze o jeden bod, nyní ztrácí na lídra LaLigy celkově body tři. Na třetí Atlético má naopak Real dvoubodový náskok. Zápas Realu jako vždy odchytala spolehlivá brankářská jednička Thibaut Courtois.

Jenže jak Carlo Ancelotti už v neděli večer odhalil, dvaatřicetiletý Belgičan se mezi tři tyče nějakou dobu nepostaví. Klub potvrdil, že Courtois má problém s levým přitahovačem ve stehně.

Podle deníku AS by měl být stále jeden z nejlepších gólmanů na světě mimo hru zhruba po dobu dvou týdnů. Zcela určitě tedy zmešká zápas s Lille v Lize mistrů a také nadcházející utkání v rámci domácí soutěže s Villarrealem.

Pokud nenastanou žádné komplikace, mohl by se Courtois údajně vrátit do hry 19. října. Renomovaný novinář Fabrizio Romano na síti X ovšem píše, že se neočekává, že by se jednička Realu vrátila před koncem reprezentační pauzy.

Zranění belgického gólmana tedy znamená, že se v bráně velmi pravděpodobně znovu ukáže Andriy Lunin. Ten nedávno s madridským klubem podepsal novou smlouvu do roku 2030 a dostane tak první šanci od minulé sezóny.

Kromě výše zmíněných dvou zápasů má Real v říjnu ještě na programu duel se Celtou Vigo (onoho 19. října), poté souboj s Dortmundem v rámci Ligy mistrů (22. října) a především El Clásico (26. října).

Zdroj: LaLiga, Football Espaňa, Diario AS, X – Fabrizio Romano

Reklama

Oblíbené