Spojte se s námi


Chance Liga

Slavia ovládla vršovické derby a přepsala historii! Bohemians dostali pořádný výprask, sešívaní odskočili Spartě

Závěr nedělního programu desátého kola Chance Ligy přinesl vršovické derby. V něm si mnohem lépe počínala Slavia, která si z Ďolíčku odvezla plný počet bodů. Bohemians inkasovali hned pětkrát, za sešívané se trefili Malick Diouf, Tomáš Chorý, Christos Zafeiris, vlastní gól si pak dal Ondřej Petrák.

Publikováno

dne

Závěr nedělního programu desátého kola Chance Ligy přinesl vršovické derby. V něm si mnohem lépe počínala Slavia, která si z Ďolíčku odvezla plný počet bodů. Bohemians inkasovali hned čtyřikrát, za sešívané se trefili Malick Diouf, Tomáš Chorý, Christos Zafeiris, vlastní gól si pak dal Ondřej Petrák.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Závěr nedělního programu desátého kola Chance Ligy přinesl vršovické derby
  • To zcela dominantním způsobem ovládla Slavia
  • Sešívaní zničili Bohemians čtyřmi góly

Sešívaní šli do zápasu s Bohemians s jasnou vizí – vyhrát, což před utkáním potvrdil i norský záložník Conrad Wallem, jenž však do základní sestavy nenaskočil. Případný zisk tří bodů by však byl důležitý ještě z jiné perspektivy.

Slavia by totiž v případě výhry ve vršovickém derby odskočila Spartě v tabulce české nejvyšší soutěže na rozdíl tří bodů.

A to se také stalo. Fotbalisté v červenobílých dresech naprosto jednoznačně ovládli vršovické derby, Klokani inkasovali hned čtyřikrát. Slávistům se povedl už vstup do utkání, když byli mnohem častěji na míči. První gól padl už ve 14. minutě.

A to konkrétně z kopačky Malicka Dioufa. Ten se opřel do původního centru Tomáše Holeše a míč skončil v síti. O tři minuty později už to navíc bylo 2:0, když stál na konci útočné akce Tomáš Chorý, který poslal balón za záda brankáře Tomáše Frühwalda efektní patičkou.

Asistentem u přesného zásahu Chorého byl Lukáš Provod. Poté se dopředu dostali také Bohemians, leč vyloženou gólovou příležitost si nevytvořili. A tak se ke slovu znovu dostala Slavia.

Sešívaní ve 34. minutě rozjeli vskutku povedenou ofenzivní akci. David Douděra perfektně zalepil míč pro Ondřeje Lingra, jenž poslal střílený centr před bránu. Ten si však našel pouze Ondřej Petrák, jenž se snažil odkopnout míč do bezpečí.

Místo toho ale omylem poslal projektil do vlastní sítě – 3:0 pro Slavii. Tento stav vydržel až do konce prvního poločasu.

Slavia dominantním výkonem ovládla vršovické derby

V tom druhém už Slavia spíše kontrolovala vršovické derby. V 50. minutě, tedy chvíli po startu druhého dějství, přidal čtvrtý gól červenobílých Christos Zafeiris. Rozhodčí Jan Všetečka sice nejdříve avizoval ofsajd, po kontrole u videa ale tento zásah potvrdil.

Poté zasáhl do hry Jindřich Trpišovský, když v 67. minutě provedl trojité střídání. Ze hřiště odešli Douděra, Provod a Zafeiris, místo nich se na trávníku ukázali Ondřej Zmrzlý, Filip Prebsl a Matěj Jurásek.

Až na některé situace Slavia poměrně jasně kontrolovala hru, kouč Trpišovský pak v průběhu druhé půle znovu sáhl do sestavy. Chorého v 75. minutě nahradil Mojmír Chytil, o čtyři minuty později šel dolů také Tomáš Holeš, jehož nahradil Štěpán Chaloupek.

To vše z důvodu velmi náročného programu. Sešívaní totiž v týdnu hrají utkání Evropské ligy proti Ajaxu, následovat bude derby se Spartou.

Slávisté si ještě do konce zápasu vytvořili několik šancí, žádný další míč už ale za zády Frühwalda neskončil. Vršovické derby tedy skončilo dominantním vítězstvím „SKS“, Antonín Kinský navíc zaznamenal další nulu.

Slavia tak odskočila Spartě na prvním místě Chance Ligy o tři body, navíc se stala prvním týmem v ligové historii, který v devíti zápasech inkasoval pouze jeden gól. Bohemians figurují se ziskem devíti bodů až na dvanáctém místě tabulky.

Zdroj: Chance Liga, O2 TV Sport, X

Reklama

Oblíbené