Spojte se s námi


Chance Liga

Baník si poradil s Českými Budějovicemi a zaslouženě bere 3 body! Dynamo zůstává poslední, Ewerton nedal penaltu

Nedělní program Chance Ligy odstartoval utkáním mezi Ostravou a Českými Budějovicemi. Baník si na stadionu ve Vítkovicích podle očekávání poradil s jihočeským celkem 2:1. Za slezský klub se trefili David Buchta a Ewerton.

Publikováno

dne

Nedělní program Chance Ligy odstartoval utkáním mezi Ostravou a Českými Budějovicemi. Baník si na stadionu ve Vítkovicích podle očekávání poradil s jihočeským celkem 2:1. Za slezský klub se trefili David Buchta a Ewerton.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Nedělní program Chance Ligy odstartoval utkáním mezi Ostravou a Českými Budějovicemi
  • Baník si doma dle očekávání poradil s Dynamem 2:1
  • Za slezský celek se trefili David Buchta a Ewerton

Úvod zápasu patřil spíše domácím fotbalistům, byť ti si počínali poněkud nervózně. V kombinacích obou mužstev bylo několik nepřesností, mnohem více na míči ale byli hráči slezského celku, což se před utkáním objektivně čekalo.

Hosté v prvním poločase těžili zejména z protiútoků, do žádné vyložené šance se ale vlastně nedostali. Domácí obranu se snažil zlobit především Quadri Adediran, leč produktivní pohledem do gólových statistik nebyl.

Územní převahu však měli domácí, kteří bušili do obrany Jihočechů. Tvořiví byli především Tomáš Rigo, Ewerton, David Buchta nebo Erik Prekop, nic ale ke gólu nevedlo. To se ale změnilo ve 32. minutě, kdy svěřenci Pavla Hapala udeřili ze standardky.

Daniel Holzer od rohového praporku nacentroval před bránu Dynama. Hluboko ve vápně se k míči dostal Buchta, jenž si nejprve odstoupil a poté neomylně zakončil do levého spodního rohu soupeřovy brány – 1:0. Parádní akci mohl dalším gólem doplnit Ewerton ve 40. minutě.

Hlavní sudí Vít Zaoral totiž ve 37. minutě po konzultaci s videorozhodčím odpískal penaltu pro domácí. Hráč Dynama totiž po přímém kopu Baníku zahrál rukou. Sedmadvacetiletý Brazilec, který minule proti Teplicím vstřelil vskutku parádní branku, ale nyní selhal.

Nápad dobrý, provedení už tak ne. Lob Antonína Panenky byl příliš pomalý, Vilém Fendrich totiž ještě stačil zareagovat a nohou vykopl míč mimo tři tyče. Baník sice vyhrál první poločas 1:0, vedení však mohlo být ještě výraznější.

Baník v druhém poločase přidal další gól a po zásluze zvítězil

Už v úvodních minutách druhé půle se hráči Ostravy dostali do další velké šance. Matěj Chaluš vyslal skvělou průnikovou přihrávku na Matěje Šína, ten poslal ideální míč Prekopovi.

Slovenský útočník chtěl přehodit už bezmocného gólmana Fendricha, jenž ale ještě zázračně dokázal vyrazit míč mimo tři tyče. Baník však přece jen ještě jednou skóroval. Filip Kubala přihrál na levou stranu volnému Ewertonovi, který si s takovými situacemi dokáže poradit.

Na pokus technicky velmi dobře vybaveného už byl gólman Českých Budějovic krátký. A o tři minuty později se fanoušci Baníku radovali znovu.

Buchta po krásné akci našel zcela volného Kubalu, jenž doklepával míč do prázdné brány. Sudí Zaoral ale poté po konzultaci s videorozhodčím třetí gól Baníku neuznal kvůli ofsajdovému postavení právě střelce Kubaly.

I v dalších minutách na tom byl Baník herně lépe, jenže v předfinální fázi jako by domácím chyběla kvalita. A tak přišel v 87. minutě po standardní situaci kontaktní gól, který obstaral Adediran.

Na víc se však Dynamo nezmohlo. Svěřenci kouče Hapala zvládli závěrečné minuty velmi dobře a zaslouženě zvítězili 2:1. Baník se tedy vrátil na čtvrtou příčku ligové tabulky, České Budějovice jsou se ziskem 1 bodu a skóre 2:23 poslední.

Zdroj: Chance Liga, O2 TV Sport, X

Reklama

Oblíbené