Spojte se s námi


Bojové sporty

UFC se do Paříže vrátilo ve velkém stylu. Padaly tvrdé knokauty. Podívejte se na zásadní momenty

UFC se v sobotu vrátilo do Evropy, tentokráte do Paříže. Možná i proto, že se nejednalo o číslovaný turnaj, se fanoušci nejlepšího MMA na planetě dočkali galavečera v evropsky příznivém času. Do akce šel mimo jiné veterán Oktagonu Ludovít Klein. Co UFC v Paříži nabídlo?

Publikováno

dne

UFC se v sobotu vrátilo do Evropy, tentokráte do Paříže. Možná i proto, že se nejednalo o číslovaný turnaj, se fanoušci nejlepšího MMA na planetě dočkali galavečera v evropsky příznivém času. Do akce šel mimo jiné veterán Oktagonu Ludovít Klein. Co UFC v Paříži nabídlo?

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Prelims UFC Paříž

Galavečer UFC v Paříži odstartovalo ukončení v prvním kole

První duel na celé kartě obstarali Belgičan Bolaji Oki (9-1) a skotský bojovník Chris Duncan (11-2). Bolaji byl vnímán jako favorit, nicméně to nepotvrdil. Sice byl aktivnější v úderech, doručil dva takedowny, ale bylo mu to k ničemu.

V čase 3:34 totiž Duncan rozhodčímu signalizoval, že Oki spí. Dokázal jej uspat na gilotinu a Belgičan neodklepal. Skot si připsal v UFC třetí výhru a vrací se na vítěznou vlnu. Bolaji to má v UFC 1-1.

Na další ukončení před limitem se chvíli čekalo. První ze dvou ženských bitev na galavečeru v Paříži měly na svědomí Nora Cornolle (8-1) a Jacqueline Cavalcanti (7-1). Viděli jsme hodně vyrovnanou bitvu. Francouzská bojovnice se snažila zápas přebírat na zem, doručila však jediný takedown. Portugalka ukázala kvalitní obranu a v postoji měla mírně navrch.

Vyhrát však mohla jen jedna a ruku zvedala Cavalcanti, která si připsala vítězství na split decision. V nejlepší světové organizaci si připsala už třetí výhru.

Následoval zajímavý duel v rámci muší váhy mezi Danielem Barezem (16-6) a Victorem Altamiranem (12-4). Dočkali jsme se postojářské bitvy, v níž měl Barez navrch, připsal si také jeden knockdown. Došel si i pro výhru, která byla jeho premiérovou v UFC, při debutu byl poražen.

Kontroverzní Ailín Pérez opět vyhrála, pak Paříž oslavovala domácího svěřence

Posléze šla do akce kontroverzní Ailín Pérez (10-2), přemožitelka Lucie Pudilové, kterou tentokráte vyzvala ruská ranařka Darya Zheleznyakova (9-1). Argentinka nedokázala splnit váhu, při oficiálním vážení ji doprovázel nekontrolovatelný třes a bylo otázkou, jestli se dá dohromady.

Dala. A jak. Pérez totiž využila svého kvalitního wrestlingu a dokázala svou soupeřku dostat na zem. Navíc ji i v prvním kole ukončila, když dokázala nasadit arm-triangle choke a v čase 3:52 bylo po všem. Připsala si už třetí výhru v UFC v řadě.

Pak už se dočkala svého prvního známějšího domácího zástupce Francie, respektive pařížská hala, která ukázala obrovskou podporu. Taylor Lapilus (20-4) se tedy měl proti Vince Moralesovi (16-7) o co opřít. Podle toho i vypadal jeho výkon.

Ne, že by snad kdovíjak dominoval, ale dokázal si dobře držet vzdálenost, měl lepší, přesnější kombinace a zaslouženě si došel pro vítězství na body. Potvrdil roli favorita a připsal si důležitou výhru.

Klein si připsal sedmou výhru v UFC

Slovenský bojovník si pomalu a jistě dere cestu na světlo světa, doufejme, že i na vrchol. Každým zápasem čelí těžším a těžším soupeřům. Občas se mu však nevyhne komplikace v podobě změny soupeře. To se mu stalo například před turnajem v Paříži.

Ludovít Klein (22-4-1) měl změřit síly s Nikolasem Mottou, místo něj ale naskočil na short notice americký bojovník Roosevelt Roberts (12-4), komplexní bojovník, který ovládá boj na zemi i v postoji a má na kontě ukončení na KO i na submise.

Slováka tedy nečekalo nic snadného, třebaže kurzy napovídaly opak. Očekávání se potvrdila. Klein se s Američanem v prvním kole v postoji hodně nadřel, oba měly své momenty a kolo mohlo jít na obě strany. To se také potvrdilo, když dva sudí jej přidělili Robertsovi.

V dalších dvou kolech už vsadil Ludovít na své dovednosti na zemi a ukázalo se to být jako správná volba. Dokázal totiž dominovat, kontroloval soupeře pod sebou a rozdával údery. Sice si musel dávat pozor na pokusy o submisi, vše ale zdatně ubránil a připsal si už sedmou výhru v UFC.

Bodoví sudí měli žně i nadále

Prelims karta UFC v Paříži byla pro bodové rozhodčí skvělá. Rozhodně se nedá říct, že by byli zbyteční. Byli totiž potřební i v posledních dvou zápasech. Nejprve udělili vítězství bývalému bojovníkovi Oktagonu, když Oumar Sy (10-0) potvrdil roli favorita a dominantně, ne však atraktivně, porazil Da Woon Junga (15-5-1).

To uzávěrka prelims karty byla skvělá. Ion Cutelaba (17-10-1) a Ivan Erslan (14-3) svedli atraktivní bitvu, v postoji si vyměňovali tvrdé rány, nechyběly výměny ani na zemi. Přesto jsme se třetího ukončení před limitem v rámci turnaje nedočkali. Poměrně vyrovnané měření sil ovládl na split decision Cutelaba.

Hlavní karta UFC Paříž

Hlavní kartu UFC odstartovaly tvrdé knokauty

Jestliže už někdo začal mít obavy, že se dalšího ukončení před limitem na turnaji v Paříži nedočkáme, tak byl hned v prvním duelu hlavní karty vyveden z omylu. Utkali se totiž Fares Ziam (15-4) a Matt Frevola (11-4-1), kteří doručili velmi atraktivní zápas.

Bojovalo se na pletivu, na zemi, ale i v postoji a ve třetím kole jsme se dočkali výstavního, ale i tvrdého knokautu. Ziam totiž u pletiva trefil Frevolu kolenem do obličeje a bylo po všem. Američan šel hned k zemi a Francouz, aby se utvrdil v tom, že vyhrál, mu přidal ještě jeden úder.

Ukončení jsme se dočkali i ve druhém zápase hlavní karty v Paříži a třebaže to ani tentokrát nebylo v prvním kole, stálo to za to čekání. Proti sobě nastoupili Morgan Charriere (19-10-1) a Gabriel Miranda (14-6).

Pro oba bojovníky to byl třetí zápas v UFC. Zatímco Francouz zvládl svou premiéru a prohrál až ve druhé bitvě, jeho brazilský soupeř ro měl přesně naopak. Při prvním utkání navíc narazil na hlavního tahouna pařížské karty Benoita Saint-Denise.

Zápas sliboval zajímavou podívanou, nicméně Charriere byl vnímán jako poměrně velký favorit. A šlo to znát i na jeho sebevědomí, které už od pohledu nebylo zrovna malé. A brzy se ukázalo proč.

Ve druhém kole navíc doručil tvrdé KO, když se dobře a rychle zorientoval v na první pohled nepřehledné situaci a tvrdým levým hákem přímo na bradu poslal Brazilce na zem. V čase 0:27 bylo po všem.

Francouzskou vítěznou vlnu ukončil Battle

Francouzům se na domácí půdě všeobecně dařilo. Ostatně jedinou prohru muselo pařížské publikum kousat pouze v prvním zápase s francouzským zastoupením. Jednalo se o ženský duel mezi Norou Cornolle a Jacqueline Cavalcanti.

Od té doby mohli Pařížané jen slavit. Jejich radost ovšem překazil americký bojovník Bryan Battle (10-2), jenž změřil síly s Kevinem Joussetem (10-2).

Francouz nastoupil teprve ke svému třetímu duelu v UFC, první dva zvládl. Na v organizaci ostřílenějšího Američana byl ale krátký. Ostatně Battle už šel do osmého duelu v organizaci a hned pět jich vyhrál. Nyní zapsal už šesté vítězství v UFC.

Jousseta totiž dokázal v atraktivní postojářské přestřelce psychicky i fyzicky zlomit natolik, že Francouz nebyl schopen aktivní obrany. Rozhodčí musel zápas ukončit ve druhém kole.

Hned v další bitvě se ale mohla Francie radovat znovu. William Gomis (13-2) pokračuje se spanilou jízdou a svůj čtvrtý zápas v UFC vyhrál, nicméně na split decision. Dokázal porazit favorizovaného Joandersona Brita (17-3-1).

Brazilec přišel o sérii pěti výher v řadě. Všech pět předešlých zápasů navíc vyhrál před limitem. Nyní musí kousat těsnou porážku.

Imavov si říká o titulový zápas v UFC

Hlavní předzápas byl pro hodně lidí jedním z největších taháků celého galavečera. Ostatně se proti sobě postavili dva bojovníci z nejlepší desítky střední váhy, konkrétně Nassourdine Imavov (14-4) a Brendan Allen (24-5).

Zatímco Imavov šel do zápasu jako čtyřka své divize, tak Allen byl osmičkou. To se promítlo i na kurzech, dle nichž byl favoritem francouzský bojovník. První kolo však vypadalo tak, jako kdyby to mělo být naopak.

Allen dokázal většinu času dominovat na zemi a nebezpečný byl také v postoji. Ve druhém kole se ale role prohodily a byl to Imavov, který neustále hrozil. Na zemi působil suverénněji než před ním Američan v prvním kole a hrozil i pokusy o submisi.

Třetí kolo bylo nejvyrovnanější, nicméně navrch v něm měl Imamov, který dokázal být nebezpečnější na zemi i v postoji. Allen sice dokázal tvrdé rány vracet, na výhru mu to ovšem nestačilo. Američan tak přišel o sérii sedmi výher. Francouz si může nárokovat titulovou šanci.

Obávaný Saint-Denis opět prohrál

Hlavní zápas večera měly na svědomí hvězdy lehké váhy Benoit Saint-Denis (13-2) a Renato Moicano (19-5-1), přičemž Francouz za sebou měl porážku s Dustinem Poirierem a chtěl si napravit chuť i obnovit reputaci obávaného bijce.

To Brazilec zažívá nejlepší éru kariéry od vstupu do UFC a nyní jej čekala další velká výzva. Favoritem však byl jeho soupeř, nicméně jakmile zápas začal, nebylo to znát.

Moicano hned v úvodu prvního kola dokázal Francouze dostat na zem a tam dominoval. Rozdával tvrdé údery, byl hodně aktivní a otevíral Saint-Denise jako konzervu. Škody v obličeji byly znatelné.

Ve druhém kole se Moicanovi až tak dominovat nepovedlo, nicméně přesto se dokázal trefovat tak, že se francouzské hvězdě více a více zavíraly oči. Benoit byl nebezpečný, Brazilec byl ovšem obezřetný, dával si na vše pozor a mohl se radovat.

Doktor totiž nepustil kvůli zavřenému oku Francouze do třetího kola a ten si tak připsal druhou porážku v řadě.

Zdroj: UFC, X

Reklama

Oblíbené