Spojte se s námi


Fotbal

Brighton a Nottingham stále neporaženi: Divoký zápas se třemi červenými kartami

Brighton a Nottingham Forest prodloužili svou neporazitelnost v Premier League remízou 2:2 v dramatickém utkání plném emocí a tří červených karet. Nottingham musel dohrávat v deseti a oba trenéři byli vykázáni z technické zóny kvůli nesportovnímu chování.

Publikováno

dne

Brighton a Nottingham Forest prodloužili svou neporazitelnost v Premier League remízou 2:2 v dramatickém utkání plném emocí a tří červených karet. Nottingham musel dohrávat v deseti a oba trenéři byli vykázáni z technické zóny kvůli nesportovnímu chování.

  • Nottingham šel do vedení po penaltě Chrise Wooda, ale Brighton skóre otočil díky gólům Jacka Hinshelwooda a Dannyho Welbecka
  • Ramón Sosa vyrovnal na 2:2 po 70 minutách, čímž zajistil hostům cenný bod
  • Morgan Gibbs-White obdržel červenou kartu za nebezpečný zákrok

Dramatické momenty a emoce v zápase

Forest získal vedení po penaltě Wooda už ve 13. minutě, když skóroval po faulu na hráče v pokutovém území. Brighton však brzy odpověděl. Hinshelwood hlavou vyrovnal po rohovém kopu těsně před koncem prvního poločasu. O tři minuty později Welbeck krásně zakroutil přímý kop do sítě a poslal Brighton do vedení.

Ve druhém poločase se ale Nottingham nevzdal. Střídající Sosa využil šanci a ve 70. minutě vyrovnal na 2:2. Forest se snažil odolat tlaku, ale záložník Gibbs-White dostal druhou žlutou kartu za faul na Joaa Pedra a musel opustit hřiště.

Po vyloučení Gibbs-Whitea se zápas ještě více vyhrotil. Oba trenéři, Fabian Hurzeler a Nuno Espirito Santo, opustili lavičku kvůli nesportovnímu chování. Přes veškeré napětí se skóre už nezměnilo a oba týmy si odnesly bod.

Reakce hráčů

Welbeck, který vstřelil svůj první gól z přímého kopu v Premier League, vyjádřil zklamání z výsledku: „Byli jsme v dobré pozici, vedli jsme 2:1, takže je to pro nás zklamání. Je to tvrdá lekce a musíme na tom pracovat, abychom se podobných chyb v budoucnu vyvarovali.“

Na druhé straně kapitán Nottinghamu Ryan Yates pochválil výkon svého týmu: „Jsme velmi spokojeni. Víme, jak kvalitní je Brighton, mají skvělého mladého trenéra a hrají fotbal správně. Vytvořili jsme si nebezpečné šance a i když dominovali, dokázali jsme si vzít bod.“

Skvělý start sezóny a historické milníky pro Brighton i Nottingham

Brighton i Nottingham mají za sebou skvělý začátek sezóny a oba týmy si po napínavém zápase prodloužily svou neporazitelnost. Pro Brighton to znamená pět zápasů bez porážky (2 výhry, 3 remízy), což je pro ně vůbec nejdelší série v historii Premier League.

Na druhé straně Nottingham předvádí mimořádnou formu na venkovních hřištích, kde neprohrál už pět utkání v řadě (4 výhry, 1 remíza), což se mu naposledy podařilo v roce 1995. K tomu všemu přispěl Danny Welbeck, který dosáhl významného milníku své kariéry a vstřelil svůj 70. gól v Premier League.

Zdroj: X, Premier League, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené