Spojte se s námi


Fotbal

Tomáš Vaclík je v hledáčku Barcelony! Český brankář může vyřešit problém slavného klubu, kterému se zranil ter Stegen

Neuvěřitelná věc. Český brankář Tomáš Vaclík může být na radaru slavné Barcelony. Vedoucímu celku LaLigy se totiž o víkendu zranil Marc-Andre ter Stegen a urychleně hledá vhodnou náhradu. Vyřeší problém bývalý brankář Sparty?

Publikováno

dne

Neuvěřitelná věc. Český brankář Tomáš Vaclík může být na radaru slavné Barcelony. Vedoucímu celku LaLigy se totiž o víkendu zranil Marc-Andre ter Stegen a katalánský gigant urychleně hledá vhodnou náhradu. Vyřeší problém bývalý brankář Sparty?

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Barceloně se na dlouhou dobu zranila brankářská jednička ter Stegen
  • Začíná se spekulovat, kdo Němce nahradí, ale trhy jsou uzavřeny
  • Mezi aktuálně volnými brankáři je i Čech Tomáš Vaclík

Skvělý vstup do nového ročníku má první velkou kaňku. Barcelona sice v šestém ligovém kole deklasovala Villarreal na jeho hřišti 5:1, ale v nastavení úvodního dějství se Kataláncům zranil brankář Marc-Andre ter Stegen. Vážně si poranil koleno a v sezoně dohrál.

Dvaatřicetiletého Němce vystřídal Iñaki Peña, který plní roli dvojky už třetí sezonu. Nahradit ter Stegena ale bude velmi náročný úkol. Po svém příchodu z Mönchengladbachu v roce 2015 se stal po prvotním oťukávání Němec jasnou jedničkou, bez které si Blaugranas nelze představit.

I kdyby se Peña rozchytal do potřebné kvality, musí Hansi Flick a jeho trenérský tým vyřešit otázku brankáře číslo dvě. A zde je kvůli uzavřeným přestupovým trhům nabídka notně omezená. Barcelona se tak musí soustředit na volné brankáře.

Tomáš Vaclík má se španělským fotbalem zkušenosti

Přesto je výběr docela zajímavý. Účet Transfer News Live na sociální síti X přišel se seznamem pěti jmen, která mohou připadat v úvahu. Dal jej dohromady známý plátek Marca a mezi těmito jmény je i bývalá jednička české reprezentace Tomáš Vaclík. Ten minulou sezonu chytal v druholigovém Albacete.

Odchovanec Vítkovic má navíc se španělským fotbalem zkušenost z tříletého úspěšného působení v Seville, se kterou vyhrál v roce 2020 Evropskou ligu. V pětatřiceti letech ještě na vrcholné scéně působit může a Barcelona by byla neskutečnou výzvou.

Na seznamu jsou ovšem těžcí konkurenci. Španělé Edgar Badia a Jordi Masip příliš známi nejsou. První chytal převážně v druhé lize, LaLigu si zahrál ze Elche. Masip byl zase dlouholetou jedničkou Valladolidu.

Podstatně známějším jménem je Loris Karius. Skvěle rozjetou kariéru jedenatřicetiletého Němce pokazilo nezvládnuté finále Ligy mistrů v roce 2018, kdy udělal v brance Liverpoolu několik chyb a Angličané prohráli s Realem 3:1. Naposledy plnil roli dvojky v Newcastlu.

Úplně nejtřaskavějším je potom Keylor Navas. Případný příchod Kostaričana by byl pro většinu příznivců Blaugranas nepřijatelný, protože má pětiletou minulost v táboře úhlavního rivala Realu Madrid. Padne nakonec volba na Vaclíka?

Zdroj: X, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené