Spojte se s námi


Chance Liga

Haaland jako Řepka! Hodil míč protihráči na hlavu, kartu nedostal. Odporné chování, nebo vtipná provokace?

Erling Haaland je očekávaně opět osobou, o které se mluví po šlágru s Arsenalem nejvíce. Tentokrát však ne kvůli sportovnímu výkonu, nýbrž oslavě gólu z osmé minuty nastavení, kdy v euforii hodil míč do hlavy Gabriela.

Publikováno

dne

Erling Haaland je očekávaně opět osobou, o které se mluví po šlágru s Arsenalem nejvíce. Tentokrát však ne kvůli sportovnímu výkonu, nýbrž oslavě gólu z osmé minuty nastavení, kdy v euforii hodil míč do hlavy Gabriela.

  • Manchester City vykřesal remízu s Arsenalem v 98. minutě
  • Haaland při oslavě trefil míčem Gabriela
  • Norský útočník nedostal ani kartu

Šlágr anglické Premier League tentokrát nezklamal. Duel dvou prvních týmů posledního ročníku a zároveň dvou největších favoritů na letošní titul nabídl čtyři branky, jedno vyloučení, vyrovnání v nastavení a také jednu kontroverzní oslavu gólu.

Duel začal lépe domácí Manchester City, který šel už v deváté minutě do vedení díky Erlingu Haalandovi. Norského útočníka vyslal do samostatného úniku Savio a v podobných situacích se král střelců nemýlí.

Jenže Arsenal poté převzal otěže zápasu. Ve 22. minutě vyrovnal nádhernou trefu zpoza vápna Riccardo Calafiori, v poslední minutě prvního poločasu utišil Etihad Stadium Gabriel, který se přesně trefil z rohu.

Jenže Arsenal si gól do šatny moc dlouho neužil. Ještě v nastavení prvního poločasu totiž Trossard těsně po odpískání odkopl míč a sudí Michael Oliver poměrně necitlivě tasil druhou žlutou kartu a tím pádem červenou.

Gunners celý druhý poločas bránili těsný náskok a prakticky rezignovali na defenzivu. V deseti hrát vyrovnanou partii s Citizens na jejich půdě je totiž vskutku nemožné. Artetův plán málem vyšel, hráči Arsenalu obětavě bránili vedení, jenže do úplného konce to nezvládli.

Vtipné nebo nesportovní?

V osmé minutě nastavení po rohovém kopu dostal míč do sítě John Stones a vyrovnal na 2:2. Mnohem víc než vyrovnávací branka ale internet obletěly sekundy po ní.

Erling Haaland totiž doběhl pro míč do sítě a cestou zpátky jej v plném běhu hodil Gabrielovi na hlavu. Stoper Arsenalu si přitom ve zmaru přetáhl dres přes hlavu a vůbec netušil, co se děje.

Na internetu se poté fanoušci rozdělili na dvě skupiny – té první přišlo Haalandovo gesto nesmírně vtipné a náramně se nad jeho trefou bavili. Našlo se však i spoustu fanoušků, kteří norského útočníka odsoudili za nesportovní a odporné chování, které na trávníky nepatří.

Haaland měl za svou oslavu jistě vidět minimálně žlutou, spíše však červenou kartu za nesportovní chování. Dal tak trochu vzpomenout na Tomáše Řepku, který v 28. kole Gambrinus ligy sezóny 2007/08 trefil míčem do hlavy Aleše Bestu a viděl červenou kartu.

Zdroj: Premier League, X

Reklama

Oblíbené