Spojte se s námi


Chance Liga

Sparta si z Českých Budějovic odváží tři body! Výhru režírovali svými trefami Vitík a Krasniqi

Sparta šla do zápasu s Českými Budějovicemi s výhrou nad Salzburgem v zádech a došla si pro důležité tři body i v lize. Svou trefou rozhodl Martin Vitík, domácí dohrávali v deseti po úderu loktem Ubonga Ekpaie.

Publikováno

dne

Sparta šla do zápasu s Českými Budějovicemi s výhrou nad Salzburgem v zádech a došla si pro důležité tři body i v lize. Svou trefou rozhodl Martin Vitík, domácí dohrávali v deseti po úderu loktem Ubonga Ekpaie.

  • Sparta veze tři body z Českých Budějovic
  • Zápas rozhodli Vitík s Krasniqim
  • Ekpai musel předčasně do sprch

Sparta šla do zápasu s šesti změnami v sestavě, ale rozhodně se nedalo říci, že ve výrazně slabší. Dynamo doma chtělo vycházet z jisté obrany, ale od prvních minut bylo znát, že Sparta je připravená mnohem lépe.

Hosté větrali obranu Dynama a měli několik závarů, nakonec se dostali do vedení v 11. minutě, kdy Fin Kaan Kairinen poslal přesný pas do vápna, kde si jej našel Martin Vitík a umístěnou hlavičkou nedal Vilému Fendrichovi šanci zareagovat.

Domácí ale po inkasování začali hrozit a ačkoliv u pokusu Quadri Adedirana ještě Peter Vindahl zasáhl, pár minut na to už lovil míč ze sítě po hlavičce Marcela Čermáka. Bohužel pro Dynamo ale asistent rozhodčího zvedl praporek, situaci předcházel těsný ofsajd.

Další gól jsme v prvním poločase již neviděli, ačkoliv měly oba celky určité šance. Nejdůležitější moment závěru poločasu nastal ve 40. minutě, kdy Mathiase Rosse fauloval Ubong Ekpai.

Ten jej v souboji udeřil loktem do hlavy a ačkoliv mu rozhodčí prvně udělil žlutou kartu, po kontrole s videem jej poslal předčasně do sprch. Ross kvůli zranění hlavy do druhého poločasu už nenastoupil.

Sparta chtěla vedení navýšit a po protiútoku se to v 52. minutě povedlo Ermalu Krasniqimu. Asistent rozhodčího sice prvně zvedl praporek pro ofsajdové postavení jeho spoluhráče Veljka Birmančeviče, ale kalibrovaná čára prokázala omyl.

Sparta tak vedla 2:0 a o tom, že zápas vyhraje, už nepochyboval asi nikdo. Šance byly vidět do zbytku utkání na obou stranách, ale gól jsme opět viděli jen na té hostující.

Fendrich výborně vyrazil ránu Martina Suchomela, na pokus Kryštofa Daňka už ale byl krátký. Sparta se přesto dlouho radovat nemohla, VAR situaci opravil a sudí odpískal ofsajd.

Sparta tedy vyhrála 2:0 a aktuálně drží dělenu první příčku s pražskou Slavií. Vzájemný zápas se hraje už za dvě kola, tudíž se brzy ukáže, jak na tom obě pražská S vlastně jsou.

Zdroj: Chance Liga

Reklama

Oblíbené