Spojte se s námi


Bojové sporty

Postrach. Budoucí hvězda na obzoru. Bitvu talentů ovládl George Staines. Přejel Tichotu a chce být šampionem Oktagonu. Pomáhá mu Shem Rock

Skrytý klenot na turnaji OKTAGON 61? Bezesporu jím byla bitva, v níž se utkali dva velcí talenti – Jakub Tichota a George Staines. I kvůli větším zkušenostem byl favorizován český bojovník, jenže tvrdě narazil. Vítěz anglicko-irské Oktagon Výzvy jej doslova přejel a chce si dojít pro titul.

Publikováno

dne

Skrytý klenot na turnaji OKTAGON 61? Bezesporu jím byla bitva, v níž se utkali dva velcí talenti – Jakub Tichota a George Staines. I kvůli větším zkušenostem byl favorizován český bojovník, jenže tvrdě narazil. Vítěz anglicko-irské Oktagon Výzvy jej doslova přejel a chce si dojít pro titul.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Staines si připsal největší výhru v kariéře
  • V bitvě talentů naprosto přejel Tichotu
  • Fanoušci mu věští velkou budoucnost

Zřejmě nejlepší MMA galavečer na evropské půdě tento rok hostilo v sobotu večer Brno. Na turnaji OKTAGON 61 jsme se dočkali velkých hvězd, velkých návratů, velkého loučení i bitvy dvou velkých talentů.

Proti sobě se postavili dva mistři světa IMMAF, konkrétně čerstvě 24letý George Staines, vítěz anglicko-irské Oktagon Výzvy, a o rok starší Jakub Tichota. Český bojovník byl favoritem. Přeci jen už absolvoval dvě titulové bitvy, utkal se s Losenem Keitou či Matem Sanikidzem, což jsou velká jména.

Zejména se Sanikidzem svedl Tichota vyrovnanou a krásně technickou bitvu. Souboj s Keitou ovlivnilo zranění klíční kosti, s nímž bojoval většinu zápasu. Posléze přišla vynucená pauza. Český bojovník se v Brně vrátil do klece po roce a půl. Navíc vůbec poprvé v lehké váze.

Nakolik to byl dobrý krok, toť otázka. Vědělo se, že pro něj Staines bude velkou prověrkou. Stejně tak to ale byla prověrka pro anglického sympaťáka, který čelil největší zkoušce své kariéry. Jako fanoušek Lega si však Angličan postavil cestu za výhrou bez větších problémů.

Staines přejel Tichotu, chce si dojít pro titul

Nenápadný mladík, pokorný, skoro by se chtělo říci, že působí zakřiknutě. To je George Staines. Asi málokdo by na první pohled hádal, že je MMA bojovník. Jenže mu to v kleci náramně jde. V Anglii o jeho kvalitách dobře vědí, nyní o nich přesvědčuje i mimo svou rodnou zemi.

Jakuba Tichotu sice porazil na body, nicméně tři kola jej lámal fyzicky i psychicky. Neúnavně tlačil, přidával údery, ukázal skvělou zem, o níž nebylo pochyb, ale i znatelně zlepšený postoj. Zkrátka vynikající výkon. „To bude postrach divize,“ shodují se fanoušci na sociálních sítích.

„Můj cíl je být šampionem. Jaká k tomu povede cesta, to záleží na Oktagonu. Nikam nespěchám. Mám 24 let, mám hodně času na to, abych si vybudoval kariéru. Zlepšuju se každým zápasem. Uvidíme, koho dostanu dál,“ vyjádřil se Staines na tiskové konferenci.

Na titulovou bitvu skutečně nespěchá. „Myslím, že si dám ještě tři zápasy a pak bych o tom mohl přemýšlet. Možná, kdybych se dostal na skóre 5-0, by to také mohlo jít. Na titul se vyplatí počkat. Musím se ještě předvést. Chci být nejlepší. Musím se dál posouvat. Někdo se vás stále snaží dohnat. Nebráním se zápasu s někým z žebříčku,“ říká bojovník s bilancí 3-0.

Angličan je přesvědčen, že bude lepší a lepší. Do Brna jej přijelo podpořit z Anglie poměrně dost fanoušků. Mnoho si jich ale získává i u nás. Svým sympatickým vystupováním i kvalitními výkony.

Jak posléze přiznal, v kariéře mu nyní pomáhají hvězda UFC Paddy Pimblett a kontroverzní Shem Rock: „Mám svůj tým, ale oni dva mi pomohli se posunout a hlavně zdokonalit základy. Navzájem si pomáháme.“

Pokud se nepřihodí nic neočekávaného, tak před sebou má George velkou kariéru. Daleko by to mohl dotáhnout nejen v Oktagonu.

Zdroj: Oktagon MMA

Reklama

Oblíbené