Spojte se s námi


Fotbal

Měla to být penalta? VAR zasáhl, West Hamu ale i přesto pokutový kop neuznal. Do hry šel i Souček, jasnou prohru ale neodvrátil

West Ham United v zápase pátého kola Premier League na svém stadionu podlehl Chelsea 0:3. V dresu Blues se dvakrát trefil Nicolas Jackson, VAR pak domácím neuznal pokutový kop a jeden gól. Do hry šel v prvním poločase také Tomáš Souček.

Publikováno

dne

West Ham United v zápase pátého kola Premier League na svém stadionu podlehl Chelsea 0:3. V dresu Blues se dvakrát trefil Nicolas Jackson, VAR pak domácím neuznal pokutový kop a jeden gól. Do hry šel v prvním poločase také Tomáš Souček.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

West Ham neprožívá dobrý vstup do nové sezóny. Na úvod Premier League totiž podlehl Aston Ville 1:2. Poté sice porazil Crystal Palace 2:0, následně ale ve velmi těžkém utkání padl s Manchesterem City 1:3 a úplně naposledy remizoval s Fulhamem 1:1.

V sobotu odpoledne v rámci pátého kola tohoto ročníku Premier League přivítal další londýnský celek, a to konkrétně Chelsea.

Předpoklady hovořily o tom, že pokud Hammers nezaznamenali ideální vstup do sezóny, proti Chelsea svou bilanci velmi pravděpodobně nevylepší.

A predikce se začaly plnit už od začátku. Jadon Sancho poslal velmi chytrou přihrávku za obranu, před brankářem Areolou se zjevil Nicolas Jackson a ve 4. minutě poslal svůj tým do vedení. Ve 12. minutě pak málem udeřil Cole Palmer.

Z dalšího gólu se však svěřenci Enza Marescy radovali v 18. minutě. A znovu to byl útočník Jackson, který se zapsal mezi střelce. O deset minut později však přišel kontroverzní moment, kdy se k zemi zřítil Crysencio Summerville.

Ten upadl v pokutovém území po zákroku Wesleyho Fofany. VAR však držení francouzského obránce nevyhodnotil jako penaltový.

Do hry šel i Souček, jasnou prohru ale odvrátit nedokázal

A aby toho nebylo málo, rozhodčí neuznal domácím ani gól z 32. minuty. Mohammed Kudus sice dostal míč za brankovou čáru, gól ale neplatil kvůli ofsajdu. Do hry šel ve 37. minutě utkání taky Tomáš Souček, jenž vystřídal Guida Rodrigueze.

S výsledkem zápasu už ale ani on nedokázal nic udělat. Ve 47. minutě navíc Chelsea vstřelila třetí branku, jejíž autorem se po Jacksonově asistenci stal Palmer. Celek ze Stamford Bridge tedy vyhrál 3:0 a po tomto zápase vyskočil na druhé místo Premier League.

Zdroj: Premier League, Canal+ Sport, X

Reklama

Oblíbené