Spojte se s námi


Hokej

VIDEO: Jágr vylepšil extraligový rekord! Legenda českého hokeje dala proti Spartě gól z otočky, Rytíři zapsali překvapivou výhru

Jaromír Jágr coby legenda českého hokeje se zase činil. V zápase Kladna proti Spartě vylepšil extraligový rekord, když posunul hranici nejstaršího střelce na 52 let a 218 dní. Rytíři tedy i díky němu porazili pražský klub poměrem 4:2.

Publikováno

dne

Jaromír Jágr coby legenda českého hokeje se zase činil. V zápase Kladna proti Spartě vylepšil extraligový rekord, když posunul hranici nejstaršího střelce na 52 let a 218 dní. Rytíři tedy i díky němu porazili pražský klub poměrem 4:2.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Legenda českého hokeje i ve svém výrazně pokročilém hokejovém věku stále operuje na extraligových ledech. Jak už ale Jágr před několika měsíci sám potvrdil, nadcházející ročníku už bude opravdu jeho poslední.

„Říkám, že na Kladně tohle stoprocentně bude moje poslední sezóna,“ řekl Jágr už dříve pro Sport.cz. Tomu pochopitelně podléhala také příprava.

Do letní přípravy tak dal skutečně maximum. Před začátkem extraligy ale na svém instagramovém účtu sdílel špatnou zprávu. „Šel jsem si zaběhat sprinty, dal jsem si závaží na kotníky a utrhl jsem si hamstring,“ uvedl.

Nebylo tedy jasné, zda Jágr stihne hned začátek nového ročníku Tipsport Extraligy. A nakonec stihl, přičemž fanoušci viděli v prvním kole souboj legend. Kladno se totiž utkalo s Pardubicemi, Jágr se tedy postavil proti Romanu Červenkovi.

Úspěšnější v tomto souboji bylo Dynamo, které Rytíře nakonec rozstřílelo poměrem 5:1. V druhém zápase už si ale Kladno zapsalo vítězství, když porazilo Spartu 4:2. K plnému počtu bodů pro Rytíře pomohl i Jaromír Jágr, který se trefil takto z otočky.

Jágr posunul extraligový rekord!

Jágr tak svým prvním gólem v nové sezóně posunul extraligový rekord. Legenda českého hokeje skórovala na průběžných 3:0, nově je nejstaršímu střelci české nejvyšší soutěže 52 let a 118 dní.

Útočník s číslem 68 na zádech se prosadil v přesilovce, na kontě má v této sezóně bilanci 1+1. Sparta sice ve třetí periodě snížila na 2:3 díky Kemiläinenovi a Tomkovi, gólem do prázdné brány však vítězství Rytířů pojistil lotyšský útočník Eduards Tralmaks.

Zdroj: Tipsport Extraliga, Rytíři Kladno, X

Reklama

Oblíbené