Spojte se s námi


Chance Liga

Provod před Plzní: Rozhodovat budou maličkosti. Pamatuji si ho jako malého kluka, řekl záložník sešívaných na adresu soupeře

Náročný duel prvního s třetím čeká v sobotu večer pražskou Slavii a hostující Plzeň. Lukáš Provod očekává, že rozhodovat budou maličkosti. Záložník sešívaných navíc zavzpomínal na jednoho soupeře, kterého si pamatuje jako malého kluka.

Publikováno

dne

Náročný duel prvního s třetím čeká v sobotu večer pražskou Slavii a hostující Plzeň. Lukáš Provod očekává, že rozhodovat budou maličkosti. Záložník sešívaných navíc zavzpomínal na jednoho soupeře, kterého si pamatuje jako malého kluka.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • V sobotu večer se hraje ligový šlágr mezi Slavií a Plzní
  • O utkání se rozhovořil záložník sešívaných Lukáš Provod
  • Reprezentant také zavzpomínal na jednoho hráče soupeře

Bude to první šlágr mezi týmy české silné trojky v sezoně. Sobotní duel mezi domácí Slavií a Viktorií Plzeň značně napoví, jak se vyvine zbytek podzimní části tuzemské nejvyšší soutěže. Obě mužstva do něj vstupují ve skvělé formě a jako účastníci hlavní fáze Evropské ligy.

Třetí Plzeň ztrácí na vedoucí sešívané pouhé dva body. Tým Miroslava Koubka se může spolehnout na skvěle hrajícího Pavla Šulce, který už nastřílel pět branek a další dvě přidal v reprezentačním dresu při výhře nad Ukrajinou (3:2).

„Bude to určitě velmi náročný zápas. Plzeň je ve formě, troufám si tvrdit, že stejně jako my. Rozhodovat budou maličkosti, detaily a přístup,“ prozradil pro klubový web jiný reprezentant a v současné době jeden z nejlepších hráčů Slavie Lukáš Provod.

Udělal neuvěřitelný progres, říká Lukáš Provod o Šulcovi

Sedmadvacetiletý středopolař hájil plzeňské barvy mezi lety 2016 až 2022. V této době, kterou ale částečně strávil na hostováních v Sokolově a Českých Budějovicích, poznal Provod kometu Západočechů Šulce.

„Pavla si pamatuji ještě jako malého kluka, když nastupoval s mým bratrem. Navštěvoval jsem jejich zápasy. Progres, který udělal, je neuvěřitelný. Mohli jsme to vidět v reprezentaci. Minulou sezonu měl skvělá čísla. Určitě si na něj budeme muset dát velký pozor.“

Oba týmy do utkání vstupují s výhrou z úterní ligové dohrávky. Plzeň doma přehrála 2:1 Olomouc, tým Jindřicha Trpišovského triumfoval 2:0 v Mladé Boleslavi. Viktoriáni ovšem zvládli před necelým rokem v Edenu vyhrát, přesto jsou favoritem domácí.

„Těším se na to, že budeme hrát zase před našimi fanoušky, ale i v Mladé Boleslavi to v podstatě bylo stejné, jako kdybychom byli doma. Za to jim chci poděkovat. V Edenu je to úplně něco jiného. Atmosféra bude určitě skvělá,“ dodal Provod.

Zdroj: SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené