Spojte se s námi


Fotbal

Proč Šilhavý skončil na lavičce Ománu? Jeho agent promluvil o podrobnostech. Prezident svazu trval na tom, aby neodcházel

Jaroslav Šilhavý v uplynulých dnech skončil na lavičce reprezentace Ománu, na které strávil pouze šest zápasů. Bývalý kouč českého národního týmu je tedy po sedmi měsících bez práce. Nyní se o jeho odchodu z Ománu vyjádřil i Šilhavého agent Feras Ali.

Publikováno

dne

Jaroslav Šilhavý v uplynulých dnech skončil na lavičce reprezentace Ománu, na které strávil pouze šest zápasů. Bývalý kouč českého národního týmu je tedy po sedmi měsících bez práce. Nyní se o jeho odchodu z Ománu vyjádřil i Šilhavého agent Feras Ali.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Jaroslav Šilhavý skončil na lavičce reprezentace Ománu
  • Bývalý kouč českého národního týmu je tedy po sedmi měsících bez práce
  • Nyní se o jeho odchodu z Ománu vyjádřil i Šilhavého agent Feras Ali

Trenér Šilhavý po konci v českém národním týmu nějakou dobu hledal nové angažmá. A to našel u reprezentace Ománu, ke které se připojil na začátku února tohoto roku.

S týmem Ománu dvaašedesátiletý kouč vydržel sedm měsíců, konkrétně šest zápasů. Bývalý trenér české fotbalové reprezentace podepsal s fotbalovým svazem země z Arabského poloostrova smlouvu na dva roky, tedy do roku 2026.

Šilhavý tak navázal na Milana Máčalu, jenž byl u kormidla národního týmu Ománu mezi lety 2001 až 2004 a 2006 až 2007. V březnu pak zažil úspěšnou premiéru.

Nicméně, jak už nyní víme, český trenér onu smlouvu do roku 2026 určitě nedodrží. Důvodem odchodu Šilhavého z reprezentace Ománu má být změna filozofie a také tlak ze strany fanoušků.

Svaz se tak s rodákem z Plzně rozhodl po dvou porážkách proti Jižní Koreji (1:3) a Iráku (0:1) ukončit spolupráci. Jak ale informoval Šilhavého agent, prezident svazu prý trval na tom, aby český trenér neodcházel.

Šilhavý a konec v Ománu? Výsledky nehrály zásadní roli, tvrdí agent

Opozice jej však přehlasovala. „Výsledky nehrály zásadní roli. Bohužel situace na ománském fotbalovém svazu se vyvinula tak, že se rozhodli pro změnu filozofie a volbu nové cesty pod místním trenérem,“ řekl agent Feras Ali v rozhovoru pro iDNES.

„Nejen v Ománu mají vždy velká očekávání. Myslí si, že jejich tým má na to postoupit na mistrovství světa. Sice ománská liga má svoji kvalitu, ale v kvalifikaci mistrovství světa to nestačí. Škoda, že víc hráčů z Ománu nepůsobí v nějaké silné zahraniční lize. Šilhavý uznal, že spolupráce nemá budoucnost. Sedli si s prezidentem svazu a v dobrém se rozloučili,“ dodal.

Zdroj: Reprezentace Ománu, iDNES

Reklama

Oblíbené