Spojte se s námi


Fotbal

Kairinen: Champions League je nejvyšší level, finského hráče v ní nevidíte každý den. Doufám, že jsou ve Finsku hrdí

Kaan Kairinen má za sebou další utkání v dresu pražské Sparty, které pomohl v utkání se Salzburgem gólem ke třem bodům. Finský záložník patřil mezi nejlepší hráče svého týmu a po utkání promluvil nejen o zranění, ale také o hrdosti.

Publikováno

dne

Kaan Kairinen má za sebou další utkání v dresu pražské Sparty, které pomohl v utkání se Salzburgem gólem ke třem bodům. Finský záložník patřil mezi nejlepší hráče svého týmu a po utkání promluvil nejen o zranění, ale také o hrdosti.

  • Sparta porazila Salzburg 3:0
  • Vítezný gól vstřelil Kaan Kairinen
  • Fin promluvil o zranění i hrdosti

Liga mistrů přišla s novým formátem a součástí prvního ročníku je i pražská Sparta. Ta se do ligové fáze probojovala skrze Shamrock, FCSB a Malmö a zahraje si osm náročných zápasů, které prověří, jak na tom aktuálně je.

První zápas je minulostí a ukázal nám toho mnoho. Sparta se Salzburgu nezalekla a potvrdila roli menšího favorita. Hned ve druhé minutě poslal svůj tým do vedení Fin Kaan Kairinen a později na něj navázal i Victor Olatunji.

Nigerijský útočník taktéž asistoval na trefu Qazima Laciho a Sparta po zásluze zvítězila 3:0. V tabulce má tak důležité tři body a její šance na postup do jarních fází nejsou úplně malé.

Kairinen po utkání

„Byl to velký zápas. Myslím, že jsme začali dobře, ale pak jsme měli nějaké momenty, kdy jsme bránili v bloku. Věděli jsme, že má soupeř dobré individuality, přesto si nevytvořil velké šance. Měli jednu střelu na bránu, opravdu jsme hráli dobře,“ řekl Kairinen v rozhovoru po utkání.

Vstřelený gól jej těší, obzvláště proto, že byl vítězný. „Byl to můj pravděpodobně první dotek s míčem, možná jsem tam měl jednu přihrávku. Měl jsem to sice na levou nohu, ale byl začátek utkání, balon trochu skákal, tak jsem se opravdu soustředil.

Pak jsem vystřelil a míč byl v bráně. Bylo to takové: Yeah, speciální moment, samozřejmě. Je složité to popsat, ale byla to velmi šťastná chvíle,“ dodal. Nyní nehraje jen za sebe a svůj tým, ale také za svou zemi.

„Champions League je nejvyšší level, finského hráče v ní nevidíte každý den. Doufám, že jsou ve Finsku hrdí,“ řekl záložník Sparty. Jeho start v zápase byl kvůli zranění v reprezentačním dresu ohrožený, nakonec jsme jej ale na hřišti viděli a byl jedním ze stěžejních hráčů.

„To druhé zranění opravdu nebylo velké, nebál jsem se, že bych mohl chybět,“ zakončil Kairinen. Před Spartou je nyní výjezd do Českých Budějovic, poté domácí zápas s Olomoucí a následně tým cestuje na druhý zápas LM do Stuttgartu.

Zdroj: iSport

Reklama

Oblíbené