Spojte se s námi


Chance Liga

Jurečka: Mrzelo mě, jak se ke mně ve Slavii zachovali. Po vyjádření pana Tvrdíka jsem věděl, že pro mě v klubu budoucnost není

Václav Jurečka ve Slavii střílel gól za gólem, ale na začátku aktuální sezony se s ním přestalo počítat. Zkušený útočník v rozhovoru pro Seznam Zprávy přiznal, že není nadšený z chování klubu a po slovech předsedy Tvrdíka měl jasno, že musí hledat nové angažmá.

Publikováno

dne

Václav Jurečka ve Slavii střílel gól za gólem, ale na začátku aktuální sezony se s ním přestalo počítat. Zkušený útočník v rozhovoru pro Seznam Zprávy přiznal, že není nadšený z chování klubu a po slovech předsedy Tvrdíka měl jasno, že musí hledat nové angažmá.

  • Václav Jurečka skončil ve Slavii
  • Po dvou letech odešel do Turecka
  • Jeho konec v klubu nebyl ideální

Václav Jurečka byl před dvěma lety volným hráčem a mohl si vybírat z nabídek. Očekával se jeho odchod do Viktorie Plzeň, ale nakonec s nabídkou přispěchala pražská Slavia a nebylo co řešit.

Jurečka angažmá zvládl, dvě sezony po sobě se stal nejlepším ligovým střelcem a mohl být se sebou spokojený. Ani to mu ale nevyneslo místo na mistrovství Evropy.

Po turnaji navíc bylo brzo jasno o tom, že s ním nepočítají ani v klubu. Z hostování se vrátil Daniel Fila a za velké peníze dorazil i Tomáš Chorý. U něj nebylo pochyb o tom, že nebude vysedávat na lavičce náhradníků.

Jurečka nakonec v závěru přestupového okna vyslyšel vábení z Turecka a jeho novým celkem se stal Rizespor. Odchod ze Slavie pro něj ale nebyl zrovna příjemný a nyní se k něm vrátil v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Jurečka o konci ve Slavii

„Mrzelo mě, jak se ke mně zachovali. Beru to tak, že jsem už minulý ročník prokázal, že mám ambice to zkusit v zahraničí. Jak mi končila smlouva, tak si to možná Slavia přebrala tak, že potřebuju jít pryč, a zachovala se ke mně tak, jak se zachovala.

Ale to je spekulace. Nebo ve sportovním prostředí je to asi normální. Spíš mě mrzelo, že pořádně mi tu situaci nikdo nevysvětlil. Ani dodneška nevím, jestli to bylo ze strany trenérů, nebo vedení. Asi se to bohužel ani nedozvím,“ řekl Jurečka.

Sám předseda Jaroslav Tvrdík jej při rozhovoru nezařadil mezi útočníky a tím dal jasně najevo, že s Jurečkou už v klubu nepočítají. „Poté, co mě pan Tvrdík hodil na předsezonní tiskovce do luftu, jsem si říkal: OK, tak tady už budoucnost není, budu si muset hledat angažmá. Už jsem byl jednou nohou nastavený, že odejdu.

Ale větší čas rozloučit se s kluky jsem neměl, protože jsem do poslední chvíle nevěděl, co bude. Angažmá v Rizesporu se udělalo přes noc. Zrovna jsme měli volno, takže jsem kluky nestihl ani pozdravit. Snad se v brzké době dostanu domů a zajdu se s nimi rozloučit na stadion,“ dodal.

Zdroj: Seznam Zprávy

Reklama

Oblíbené