Spojte se s námi


Chance Liga

Friis po výhře nad Salzburgem: Liverpool nám dal lekci! Nemůžeme být naivní, když hrajeme proti nejlepším týmům světa

Sparta to dokázala! Český mistr po dlouhých devatenácti letech nastoupil v Lize mistrů a došel si pro hladkou výhru nad rakouským Salzburgem. Trenér Lars Friis naordinoval svému týmu vynikající taktiku, přičemž se poučil z výkonu s Liverpoolem, se kterým chtěl hrát vyrovnanou partii.

Publikováno

dne

Sparta to dokázala! Český mistr po dlouhých devatenácti letech nastoupil v Lize mistrů a došel si pro hladkou výhru nad rakouským Salzburgem. Trenér Lars Friis naordinoval svému týmu vynikající taktiku, přičemž se poučil z výkonu s Liverpoolem, se kterým chtěl hrát vyrovnanou partii.

  • Sparta zvítězila nad Salzburgem 3:0
  • Trenér Friis naordinoval dokonalou taktiku
  • Na tiskové konferenci vysvětlil důvod

Sparta v kvalifikaci prošla přes tři soupeře a mohla slavit postup do Ligy mistrů, která se tentokrát hraje v novém ligovém formátu. Mohla se tedy těšit na osm utkání a z toho na čtyři v domácím prostředí. První je ale již minulostí.

Na Letné vyzvala rakouský Red Bull Salzburg a moc dobře věděla, že pokud chce pomýšlet na postup, musí zvítězit. Od prvních minut šlo vidět, že si za třemi body chce dojít a do vedení ji rychle dostal Kaan Kairinen. Lukáš Haraslín poté netrefil prázdnou branku z dálky, smutnit ale nemusel.

V prvním poločase navýšil vedení Victor Olatunji a stejný hráč unikl obraně ve druhém poločase, naservíroval míč Qazimu Lacimu, ten si položil na zem brankáře i obránce a šel slavit s fanoušky. Sparta vyhrála 3:0 a převedla vynikající výkon.

Trenér Friis a jeho hodnocení zápasu

„Musím říct, že to nebylo jednoduché. A byl bych velmi hloupý, kdybych řekl o některých zápasech v Lize mistrů, že budou lehké. Mám velký respekt vůči Salzburgu a jeho způsobu hry. Hráli docela dobře a takticky jsme jim odepřeli velké šance,“ řekl na tiskové konferenci trenér Friis, jehož slova publikoval server iSport.

Zatímco Sparta v lize hraje vysoko, nyní musela taktiku změnit a fungovalo jí to. „Víte, jak normálně hrajeme v české lize, snažíme se nalézt na soupeře co nejvýš a v tom chceme pokračovat. Ale někdy hrajeme v Lize mistrů a je to proti lepším týmům, než na které jsme zvyklí, a ty nás potrestají zase jinými způsoby.

Takže nad tím jsme taky přemýšleli. Asi se všichni shodneme, že jsme poučili z lekce, kterou nám v minulé sezoně uštědřil Liverpool. Když jsme hráli hodně vysoko, občas to fungovalo, ale Liverpool nás vyškolil. Řízení zápasu je velmi důležité a jsem strašně rád, že umíme hrát taky takhle.

Chceme být pořád tým, který myslí směrem dopředu, který presuje vysoko v intenzitě, ale taky musím říct, že nemůžeme být naivní, když hrajeme proti nejlepším týmům světa,“ dodal.

Nyní je před týmem utkání v Českých Budějovicích, kde ztráta nepřichází v úvahu. Následující pátek doma vyzve Sigmu Olomouc a poté se může těšit na druhý zápas Ligy mistrů, hraje na Stuttgartu. Ten potrápil Real Madrid.

Zdroj: AC Sparta Praha, iSport

Reklama

Oblíbené