Spojte se s námi


Fotbal

Pískej konec! Sparta si užívá výhru nad Salzburgem, nachází se na postupové pozici: Zasloužili jsme si to

Lepší vstup do Ligy mistrů si nešlo přát. Pražská Sparta na Letné ve středu večer porazila Red Bull Salzburg vysoko 3:0. Výhra českého mistra posunula v rámci ligové tabulky soutěže mezi nejlepší týmy, alespoň dočasně. To si pochopitelně letenští po utkání značně užívali.

Publikováno

dne

Lepší vstup do Ligy mistrů si nešlo přát. Pražská Sparta na Letné ve středu večer porazila Red Bull Salzburg vysoko 3:0. Výhra českého mistra posunula v rámci ligové tabulky soutěže mezi nejlepší týmy, alespoň dočasně. To si pochopitelně letenští po utkání značně užívali.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Sparta na úvod Ligy mistrů získala tři body
  • Na Letné si poradila se Salzburgem 3:0
  • Letenští si přejí konec ligové části soutěže

Lepší, než se čekalo. Pražská Sparta doma porazila Red Bull Salzburg a připsala si v Lize mistrů první výhru po 21 letech. K výsledku 3:0 hodně pomohl vydařený start do utkání. Už ve druhé minutě skóroval Kaan Kairinen.

Následně se ještě v první půli prosadil krásnou trefou skvěle hrající Victor Olatunji, který ve druhém dějství asistoval na gól Qazima Laciho. Za to albánský reprezentant skromně svému spoluhráči děkoval po utkání. Nigerijský fotbalista mohl sám zkusit zakončit a skórovat, zachoval se ale nesobecky a ukázal skvělý charakter.

Jakmile rozhodčí odpískal konec utkání a Sparta mohla slavit výhru, tak byla radost pohledět na tabulku ligové fáze Ligy mistrů. Letenští se totiž nacházeli na děleném druhém místě po boku Aston Villy.

„Mohl by se pískat konec. Ale ne, samozřejmě je to nadsázka,“ reagoval Jaroslav Zelený na otázku reportéra Nova Sport, jestli si tabulku nevyfotí.

Sparta vyhrála zaslouženě, říká Lazi

Jestli něco takového hráči pražského celku čekali? „Jasně, jako všichni,“ prohlásil se smíchem Zelený, který odehrál celý zápas. „Ne, asi nikdo nepředpokládal, že vyhrajeme 3:0, ale všichni jsme šťastní, že jsme to takto zvládli,“ dodal.

Zápas prý rozhodla efektivita. Územní převaha Salzburgu k ničemu nepomohla. Sparta má tedy už nyní jistotu, že nebude mít v kolonce bodů nulu, což si určitě hráči i fanoušci užívají.

„Neskutečný pocit. Odehrál jsem první zápas v Lize mistrů a jsem rád za to, že jsme vyhráli a že jsem vstřelil gól. Jsem pyšný na celý tým, celý zápas jsme poctivě odmakali,“ nechal se slyšet střelec gólu Laci.

„Věděli jsme, že Salzburg bude silný na míči, ale snažili jsme se pokrývat volné prostory a nenechat je hrát, aby se dostávali do nebezpečných situací. Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát 3:0,“ uzavřel komentář k zápasu.

Teď se ale musí Sparta koncentrovat na ligu. Čekají ji duely s Českými Budějovicemi a Sigmou Olomouc, poté se 1. září vydá do Stuttgartu, který v úterý pořádně potrápil Real Madrid na Santiagu Bernabeu.

Zdroj: Nova Sport, TN, UEFA

Reklama

Oblíbené