Spojte se s námi


Chance Liga

Velká zpráva pro Mladou Boleslav. Vasil Kušej podepsal nový kontrakt. Obrovská motivace splácet důvěru klubu i fanouškům, říká útočník

V lednu minulého roku učinila Mladá Boleslav velmi důležitý krok. Do svého týmu totiž přivedla z Prostějova nadějného útočníka. Vasil Kušej se rychle stal klíčovým hráčem a je jím dosud. A jen tak se to zřejmě nezmění, podepsal totiž nový kontrakt.

Publikováno

dne

V lednu minulého roku učinila Mladá Boleslav velmi důležitý krok. Do svého týmu totiž přivedla z Prostějova nadějného útočníka. Vasil Kušej se rychle stal klíčovým hráčem a je jím dosud. A jen tak se to zřejmě nezmění, podepsal totiž nový kontrakt.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Mladá Boleslav oznámila důležitou zprávu
  • Vasil Kušej se klubu upsal do léta 2027
  • Obě strany hlásí spokojenost s prodloužením spolupráce

S fotbalem začínal v Ústí nad Labem, už v 15 letech ovšem zamířil do Německa, kde se mohl vylepšovat v dresu Dynama Drážďany, tedy nedaleko od svého od svého rodiště. V Dynamu platil za velký talent, jako teenager trénoval s A-týmem, nicméně se nedokázal prosadit.

Vyzkoušel si tak hostování v rakouském Innsbrucku, na rok se vrátil i do Ústí nad Labem, nicméně v roce 2021 se upsal moravskému Prostějovu, který hraje ve druhé lize. Na Hané se Vasil Kušej rychle usadil a brzy se stal klíčovým hráčem.

Zaujal hned několik ligových klubů a bylo otázkou času, než si nejvyšší soutěž vyzkouší. Poměrně překvapivě v lednu 2023 zamířil do Mladé Boleslavi. Ta v něm získala obrovskou posilu. Na výkonech šikovného útočníka nebylo znát, že s ligovým fotbalem nemá zkušenosti.

Dával góly, sbíral asistence. A je tomu tak dosud. Středočeskému celku navíc Kušej pomohl k senzačnímu postupu do skupinové fáze Evropské konferenční ligy, dokonce se dostal do reprezentace, za kterou odehrál už dva zápasy.

Vasil Kušej prodloužil spolupráci s Mladou Boleslaví

Vasil Kušej stihl odehrát v dresu Mladé Boleslavi již 62 soutěžních utkání, v nichž nastřílel 14 branek, k nimž přidal 17 asistencí. Proto je skvělou zprávou, že s klubem prodloužil spolupráci do léta 2027. Dosavadní kontrakt platil do léta 2026.

„Jsem šťastný, jakým směrem se klub vydal a jak tým funguje. Udělali jsme kus práce a jsem rád, že jsem u toho všeho mohl být a přispět k tomu svými výkony,“ vyjádřil se Vašil Kušej pro klubový web.

„Chtěl bych poděkovat panu prezidentu Davidu Trundovi za tuhle možnost a za důvěru. Je pro mě velká motivace do další práce a zápasů splácet důvěru klubu a fanouškům,“ dodal.

Podle Trundy se jedná o velmi důležitý moment. Kušej prý svým přínosem i schopnostmi výrazně přispívá k ambicím klubu a inspiruje mladé talenty v akademii. Proto mu v Mladé Boleslavi chce poskytnout maximální podporu a optimální podmínky pro další rozvoj.

„Věříme, že jeho pokračování v našem týmu nás posune k dalším společným úspěchům. Klub má jasnou dlouhodobou vizi dalšího rozvoje. Prodloužení smlouvy s klíčovým hráčem, jako je Vasil, je logickou součástí této strategie,“ nechal se slyšet Trunda.

Zdroj: FK Mladá Boleslav

Reklama

Oblíbené