Spojte se s námi


Fotbal

Nejhorší přestupová okna velkoklubů! Vede PSG, za ním kluby z Premier League a italský gigant

Letní přestupové období v nejprestižnějších ligách už skončilo. Některé kluby přivedly velmi kvalitní hráče, až si můžeme říci, že jejich přestupové období bylo kvalitní. Čas od času se ovšem vyskytne případ, kdy se na první pohled dobře vybraní hráči takřka zvrhnou v noční můru.

Publikováno

dne

Letní přestupové období v nejprestižnějších ligách už skončilo. Některé kluby přivedly velmi kvalitní hráče, až si můžeme říci, že jejich přestupové období bylo kvalitní. Čas od času se ovšem vyskytne případ, kdy se na první pohled dobře vybraní hráči takřka zvrhnou v noční můru.

PSG 2021/22

Zatím nejikoničtější přestupové období francouzského celku skončilo čirou katastrofou. Před sezonou 2021/22 se katarským šejkům podařilo ulovit Lionela Messiho, Sergia Ramose, Geoginia Wijnalduma, Gianluigiho Donnarummu, kteří přišli zdarma. Dále přišel taktéž Hachraf Hakimi, Danilo Pereira a na hostování Nuno Mendes, který později přestoupil natrvalo.

Na první pohled se zdá, že týmu z hlavního města už nemohlo nic zabránit ve vítězství v Lize mistrů. Opak se ovšem stal pravdou a ve 2 po sobě jdoucích sezonách PSG skončilo už v osmifinále. Lionel Messi sice neměl vůbec špatná čísla, ale v důležitých zápasech byl zcela neviditelný a matným výkonem se podílel na vypadnutí svého týmu.

Chelsea 2017/18

Přestupová okna Chelsea by zde mohla být téměř všechna z posledních 2 let. I přesto jsou tady přestupy ze sezony 2017/18. Alvaro Morata, Tiemoue Bakayoko, Danny Drinkwater, Davide Zappacosta, Emerson nebo Ross Barkley tenkrát podepsali na Stamford Bridge. Ani jeden z těchto fotbalistů se však neprosadil, naopak hned většina skončila své působení po sezoně nebo dvou.

Jedinou světlou výjimkou je Antonio Rudiger, který přišel z AS Řím za 35 milionů eur a s londýnským klubem vyhrál Ligu mistrů. Takový Bakayoko přicházel za 40 milionů eur jako 2. nejdražší posila tohoto období a v modrém dresu odehrál pouhých 42 zápasů, to je téměř 1 milion za zápas. Barkley měl být dokonce nástupcem Franka Lamparda, bohužel se tak nestalo.

Manchester City 2012/13

Po koupení modrého klubu z Manchesteru začali nový vlastníci dávat do klubu velkou spoustu peněz. Na přestupové období z roku 2012 však zřejmě nikdy nezapomenou. Příchody Javiho Garcíi, Matiji Nastašiče, Jacka Rodwella nebo Maicona nevypadaly vůbec zle. S výjimkou Maicona šlo o nadějné hráče, kteří ovšem svůj potenciál nikdy nenaplnili.

Maicon přicházel ve svých 31 letech jako hvězda italské Serie A. Brazilský obránce však nastoupil pouze do 13 zápasů a ihned se stěhoval znovu do Itálie. Jack Rodwell vypadal ze všech zmíněných hráčů nejlépe, ovšem častá zranění mu zničila kariéru nejen v Manchesteru City, odkud v roce 2014 přestoupil do Sunderlandu. Zbylý 2 hráči taktéž strávili v klubu pouze 2 roky.

AC Milan 2017/18

Přestavba milánského celku trvala téměř 10 let a právě přestupové období ze sezony 2017/18 je ukázkou proč. Drazí hráči, kteří se měli stát novou osou týmu rychle podlehli tlaku veřejnosti a většina do několika let odešla. Leonardo Bonucci s cenovkou 42 milionů se měl stát lídrem obrany. Jeho chyby v obraně ovšem vedly pouze k brankám soupeře, a tak se po několika letech vrátil zpět do Juventusu.

André Silva se jevil jako vycházející hvězda evropského fotbalu, a proto za něj italský celek zaplatil 38 milionů eur. Díky jeho neproduktivitě v Itálii strávil jen rok a poté putoval po hostováních. Nakonec AC opustil za 3 miliony eur. Dalším flopem je Andrea Conti, který na San Siru působil jedinou sezonu. Lucas Biglii i Ricardo Rodriguez hráli za italský klub 3 roky a vydrželi zde ze všech nejdéle. Bídná bilance vedení Rossonerri.

Zdroj: Transfermarkt

Reklama

Oblíbené