Spojte se s námi


Chance Liga

Slavia vládne defenzivním statistikám! Ohrozí mladý brankář rekord Ondřeje Koláře?

Slavia výrazně zapracovala na obraně a v nové sezoně Chance Ligy vládne defenzivním statistikám. Antonín Kinský inkasoval během úvodních sedmi zápasů pouze jednou. I díky tomu se celek z Vršovic momentálně nachází na čele tabulky. Bude v ohrožení rekord Ondřeje Koláře?

Publikováno

dne

Slavia výrazně zapracovala na obraně a v nové sezoně Chance Ligy vládne defenzivním statistikám. Antonín Kinský inkasoval během úvodních sedmi zápasů pouze jednou. I díky tomu se celek z Vršovic momentálně nachází na čele tabulky. Bude v ohrožení rekord Ondřeje Koláře?

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Slavia čeká na titul již tři sezony
  • V úvodních sedmi kolech inkasovala pouze jeden gól
  • Antonín Kinský může ohrozit rekord Ondřeje Koláře

Již tři sezony čeká Slavia na zisk mistrovského titulu. Naposledy se jí to povedlo v sezoně 2020/21, to ještě v její barvách nastupoval Alexander Bah, Peter Olayinka nebo Abdallah Sima.

V aktuálním ročníku si vítěz Chance Ligy zajistí přímý postup do ligové části Ligy mistrů, nejprestižnější klubové soutěže. O motivaci je tedy rozhodně postaráno.

Moc dobře to ví i ve Vršovicích. Kromě bezbrankové remízy na půdě Slovácka v prvním kole Slavia vše na domácí půdě vyhrává. Po sedmi odehraných kolech se nachází na čele tabulky, před Spartou je díky lepšímu skóre.

Pouze jeden inkasovaný gól. Taková je vizitka obrany červenobílých, kterou překonal pouze teplický Abdallah Gning. Ostatní soupeři si na ní vylámali zuby, v úterý to platilo i o hráčích Mladé Boleslavi.

Velkou zásluhu na tom má teprve jednadvacetiletý brankář Kinský, jenž si připsal už šest čistých kont. Děkovat ale musí i obraně, která soupeřům dovolila pouhých čtrnáct střel na bránu. V průměru tedy člen Lvíčat čelí za zápas jen dvěma střeleckým pokusům, o to těžší to pro něj může být.

Rekord Ondřeje Koláře v ohrožení?

Pokud bude mužstvo trenéra Jindřicha Trpišovského i nadále tak defenzivně zodpovědné, může se stát, že dojde k překonání rekordu. Ten vytvořila právě Slavia v ročníku 2019/20, kdy za 35 zápasů inkasovala jen dvanáct gólů.

Hlavní zásluhu na tom měl právě Kolář, jenž zapsal neuvěřitelných 23 čistých kont. Do čtyř zápasů navíc vůbec nenastoupil, mezi třemi tyčemi jej nahradil Přemysl Kovář nebo Jakub Markovič.

Říká se, že obrana vyhrává tituly. Do konce sezony zbývá sice ještě obrovská porce zápasů, právě toto by ale mohla být ideální cesta pro sešívané. Napovědět může již sobotní duel Slavie s Viktorií Plzeň, úvodní derby pražských „S“ je na programu 6. října v Edenu.

Zdroj: Chance Liga

Reklama

Oblíbené