Spojte se s námi


Fotbal

Co ukázal Realu Madrid zápas se Stuttgartem? Chybí Kroos a nesoulad v útočné řadě

Real Madrid sice zvládl utkání úvodního kola Ligy mistrů proti Stuttgartu, ale herní projev opět nebyl ideální. Vítězství trefil až necelých 10 minut před koncem základní hrací doby německý stoper Antonio Rüdiger. Carlo Ancelotti ovšem na tiskové konferenci zůstal klidný a novinářům řekl, že je pouze začátek sezony a tým hledá svou tvář.

Publikováno

dne

Real Madrid sice zvládl utkání úvodního kola Ligy mistrů proti Stuttgartu, ale herní projev opět nebyl ideální. Vítězství trefil až necelých 10 minut před koncem základní hrací doby německý stoper Antonio Rüdiger. Carlo Ancelotti ovšem na tiskové konferenci zůstal klidný a novinářům řekl, že je pouze začátek sezony a tým hledá svou tvář.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Ze všeho nejvíce týmu chybí Kroos

Nejen zápas se Stuttgartem, ale i zbylé duely této sezony ukazují Realu Madrid, jak moc mu chybí Toni Kroos. Německý záložník si již užívá fotbalového důchodu a určitě si sám říká, jak je možné, že záložní řada nemá žádný řád.

Jediný, kdo udává tempo hry, je Luka Modrič, který ale ve svých 38 letech zahajuje zápasy většinou na střídačce. Aurelien Tchouameni, Federico Valverde ani Jude Bellingham nedokáží udávat tempo, jaké tým potřebuje.

Němec přitom moc dobře věděl, kdy hru zrychlit a kdy zpomalit. Nejblíže je Kroosovi Eduardo Camavinga, který by se mu mohl alespoň částečně přiblížit, pochopitelně z řad z mladých hráčů. Pokud tak madridský celek nenajde v záložní řadě svého vůdce, bude i nadále strádat.

Žádná záloha na stoperovi

Společně s Rüdigerem začal zápas na stoperovi Dani Carvajal. Hned od úvodní minuty bylo jasné, že se Španěl na neobvyklé pozici necítí dobře. Pozičně španělský obránce strádal, což zapříčinilo několik šancí soupeře a jen díky Courtoisovi hosté nešli do vedení.

Do druhého poločasu poslal Ancelotti místo Lucase Vázqueze Edera Militaa a brazilský stoper dodal obraně jistotu. Bílý balet totiž na místo střední obránce žádnou jinou alternativu nemá.

David Alaba je dlouhodobě zraněný a jeho návrat se chystá zřejmě až po novém roce, další možností je jen už Jesús Vallejo. Real během přestupového období ani nehledal další možnosti na post stopera, a to by ho mohlo v budoucnu mrzet.

Vinícius se s Mbappém hledá marně

Ačkoliv samotní hráči už několikrát ukázali světu, že vztah mají dobrý, na hřišti se zřejmě ještě hledají. Vinícius sice přenechává Mbappému sem tam nějakou tu penaltu, ale tím jejich harmonie končí. Přechod do útoku královského velkoklubu tak trpí.

Brazilec častokrát hledá Francouze až příliš zřetelně, což soupeř přečte. V opačném případě je to však podobně, Mbappé se snaží hledat Viníciuse, ale zatím marně. Až se superhvězdy sladí, soupeři to budou mít daleko těžší.

Rodrygo je nevíce dotknutelný z útočného trojzubce

Trenér Ancelotti už několikrát ukázal, že pro něj je Mbappé s Viníciusem nedotknutelný. Tento fakt nejvíce odnáší Rodrygo, protože právě on je daleko častěji střídaný.

Proti Stuttgartu hrál nejlépe z celého útoku, a i přesto byl vystřídaný jako první a jako jediný. Střídání Bellinghama taktéž nebylo úplně ideální, jelikož Angličan hrál lépe než hvězdné duo. Nutno ale dodat, že tady se to dá pochopit, poněvadž byl zmíněný záložník zraněný.

Zdroj: Liga mistrů, Madrid Universal

Reklama

Oblíbené