Spojte se s námi


Fotbal

Kuchta vstřelil v Dánsku první gól! Bývalý střelec Sparty přispěl k postupu v poháru. Kolega Gabriel byl pouze na tribuně

Velkou radost z první branky v novém angažmá měl v úterý bývalý forvard pražské Sparty Jan Kuchta. Český reprezentant pomohl k postupu Midtjyllandu v dánském poháru. Adam Gabriel utkání sledoval pouze z tribuny.

Publikováno

dne

Velkou radost z první branky v novém angažmá měl v úterý bývalý forvard pražské Sparty Jan Kuchta. Český reprezentant pomohl k postupu Midtjyllandu v dánském poháru. Adam Gabriel utkání sledoval pouze z tribuny.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Jan Kuchta se poprvé prosadil za Midtjylland
  • Bývalý hráč Sparty přispěl k postupu svého týmu v dánském poháru
  • Adam Gabriel sledoval utkání pouze z tribuny

Tři zápasy, 154 minut, jedna branka a dvě asistence. Jan Kuchta zahájil své druhé zahraniční angažmá skvěle. V úterý pomohl svému Midtjyllandu k postupu do dalšího kola národního poháru. Při výhře na půdě druholigového Hillerodu vstřelil úvodní branku.

K triumfu 4:1 navíc bývalý hráč obou pražský „S“ či Lokomotivu Moskva přispěl i asistencí na druhou branku, kterou vstřelil jeho kolega Aral Simsir. Pak sice domácí snížili, ale dánský mistr zareagoval trefami Franculina a Chilufya.

„Jan Kuchta pěkně připravil míč pro Kristoffera Askildsena. Norovu povedenou střelu usměrnil na brankovou čáru kapitán domácích Jonathan Witt, ale Kuchta byl na místě včas a odražený balón hlavou usměrnil do branky,“ popisuje trefu web sportherning.dk.

Kuchta prožívá vydařený start v dresu Midtjyllandu

Sedmadvacetiletý reprezentant tak zapsal do svých statistik první gól za Midtjylland a už si může s klidným svědomím říct, že se mu úvod angažmá na severu Evropy vydařil. Hned v prvním duelu na půdě Silkeborgu navíc během dvaceti minut jednou asistoval.

„Byl to pro nás velmi vydařený večer, který skončil důležitým vítězstvím. Chtěli jsme postoupit do další fáze soutěže a to se podařilo. Pro mě je zápas o to důležitější, protože jsem dal svůj první gól za Midtjylland,“ prozradil po zápase Kuchta.

Druhý Čech z kádru týmu z města Herning utkání sledoval pouze z tribuny. Třiadvacetiletý sparťanský odchovanec Adam Gabriel si triumf svých spoluhráčů vychutnal alespoň mezi fanoušky Midtjyllandu s šálou na krku.

Další utkání hraje dánský mistr v neděli, kdy zamíří na stadion Randers. Příští středu potom už Kuchta a spol. startují ligovou fázi Evropské ligy. Doma se utkají s německým Hoffenheimem, kde je hned čtveřice Čechů – Pavel Kadeřábek, Adam Hložek, Robin Hranáč a David Jurásek.

Zdroj: FC Midtjylland, Sportherning.dk, YouTube

Reklama

Oblíbené