Spojte se s námi


Chance Liga

V Edenu si mnou ruce. Chorý pomáhá Slavii více než góly jako kreativní desítka, v Boleslavi si zahrál na Stancia

Když Slavia sáhla v létě k příchodu Tomáše Chorého, věděla, že to přinese velkou kontroverzi. Zároveň však byla přesvědčena o tom, že dvoumetrový bijec sešívaným ohromně pomůže ve vápně a v těžkých zápasech. Chorý je skutečně velkou posilou, ovšem zatím v trochu jiném gardu, než by se čekalo.

Publikováno

dne

Když Slavia sáhla v létě k příchodu Tomáše Chorého, věděla, že to přinese velkou kontroverzi. Zároveň však byla přesvědčena o tom, že dvoumetrový bijec sešívaným ohromně pomůže ve vápně a v těžkých zápasech. Chorý je skutečně velkou posilou, ovšem zatím v trochu jiném gardu, než by se čekalo.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Chorý zatím zapadl do Slavie skvěle
  • Víc než góly pomáhá vytvářením šancí
  • V Boleslavi předfinálními přihrávkami připomínal Stancia

Zima 2022 na dlouho dobu Slavii značně poznamenala. Na odchod Nicolaeho Stancia a Jana Kuchty nijak nezareagovala a stálo ji to nejen titul v probíhající sezóně, ale i v těch následujících. S absencí kreativního podhrotového záložníka se Slavia potýká dodnes.

V létě to chtěla vyřešit příchodem Muhammeda Chama, jenže ten vyslyšel volání peněz z Turecka. Fanoušci Slavie se obávali, že to v zápasech, kde bude dobývat bránu soupeře, bude opět trápení, jenže Jindřich Trpišovský a spol. vytáhli nečekaný triumf.

Nejkreativnějším hráčem Slavie je totiž aktuálně Tomáš Chorý. Vytáhlý útočník, který přitom přicházel z úplně jiných důvodů – napumpovat do týmu bojovnost, hlad po úspěchu, důraz ve vápně a hlavně góly. Nějaké ty branky dal, ale mnohem platnější je jako kreativec.

Při svém prvním představení v Edenu proti Českým Budějovicím za 23 minut vytvořil hned tři gólové příležitosti. Proti Unionu SG se prosadil dvakrát, v odvetě vystihl rozehrávku soupeře a poslal do úniku Lukáše Provoda, po jehož přihrávce pečetil postup Václav Jurečka.

S Pardubicemi si připsal Chorý gól a asistenci, svého „vnitřního Stancia“ ale ukázal naplno až v Mladé Boleslavi. Nejprve si ve vápně zpracoval míč a udržel soupeře na zádech, počkal si na náběh Tomáše Holeše a narýsoval mu nádhernou kolmici do vápna. Stoper Slavie poté přesným centrem našel Chytila a ten otevřel skóre.

O 20 minut později se v Chorém opět probudila velká kreativita. Těsně u praporku dostal míč od Oscara, otočil se s ním a opět skvělou kolmicí do vápna uvolnil Davida Douděru. Ten předložil míč Provodovi, do sítě jej poté dorazil Malick Diouf.

Slavia měla v minulé sezóně dva palčivé problémy – nedokázala vyhrávat těžké venkovní zápasy a ohromně jí chyběla kreativní desítka, která by vytvářela šance. Jak se tak zdá, tak Chorý se ujmul řešení obou problémů. Aktuálně si tak v Edenu nad jeho příchodem mnou ruce.

Zdroj: Chance Liga, SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené