Spojte se s námi


Fotbal

Sparta Praha a Slovan Bratislava začnou pouť milionářskou soutěží. Co je čeká a nemine?

Sparta Praha i Slovan Bratislava ve středu vstoupí do nejlepší fotbalové klubové soutěže světa. Středeční program Ligy mistrů nám kromě jiného nabídne i zápas Sparty proti Salzburgu a Slovanu Bratislava proti Celtiku Glasgow.

Publikováno

dne

Sparta Praha i Slovan Bratislava ve středu vstoupí do nejlepší fotbalové klubové soutěže světa. Středeční program Ligy mistrů nám kromě jiného nabídne i zápas Sparty proti Salzburgu a Slovanu Bratislava proti Celtiku Glasgow.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Pražská Sparta a Slovan Bratislava ve středu vstoupí do Ligy mistrů
  • Středeční program nám kromě jiného nabídne i zápas Sparty proti Salzburgu a utkání Slovanu proti Celtiku
  • Co oba kluby v této sezóně Ligy mistrů vlastně čeká?

Historický úspěch pro Spartu a Slovan Bratislava se před 20 dny stal skutečností. Sparta dokázala v posledním předkole kvalifikace vyřadit Malmö poměrem 4:0 (0:2, 2:0) a po 19 letech si zahrají milionářskou soutěž.

Ne tak jednoznačný, ale úspěšný dvojzápas sehrál Slovan proti Midtyjllandu. Fotbalisté bratislavského klubu v celkovém součtu zdolali svého dánského soupeře 4:3 (1:1, 3:2). Slovan tak úplně poprvé ve své historii postoupil do Ligy mistrů.

Ve středu večer oba celky odehrají první duel této soutěže a budou mít tak velkou příležitost na to se ukázat celému světu.

Sparta Praha vs. Red Bull Salzburg

Sparta odehraje svůj první duel proti rakouskému Salzburgu, který ale v posledním ligovém utkání podlehl Rapidu Vídeň. Minulý víkend měl Red Bull odehrát další zápas, ale stejně jako v případě Sparty byl odložen. Oba týmy jsou tedy už 18 až 19 dní bez ligového utkání a je otázkou, jak se jim podařilo se připravit na první zápas nového formátu Ligy mistrů.

Pražský celek bude mít výhodu domácího prostředí, zápas totiž odehraje na Letné. Využít tedy může domácí atmosféru, jak už ostatně připomněl Lars Friis.

Vzájemné zápasy každopádně hovoří lépe pro hosty. Dohromady spolu tyto celky sehrály spolu dva zápasy, přičemž v obou případech šlo o přípravné utkání.

To první se odehrálo v lednu roku 2023 ve Španělsku, konkrétně ve městě Marbella. Sparta Salzburgu podlehla 1:2. Druhý přípravný zápas se uskutečnil toto léto v červenci, a to na půdě Salzburgu. Letenským se podařilo uhrát remízu 2.2, prosadili se Olatunji a Daněk.

Celtic Glasgow vs. Slovan Bratislava

Pro Slovan to bude vůbec první utkání v historii v rámci Ligy mistrů. Ve středu večer klub z Bratislavy čeká zápas venku proti Celtiku Glasgow, takže nic lehkého.

V celé historii obou klubů se setkají poprvé po 60 letech. Favoritem je samozřejmě Celtic, ale Slovan určitě může překvapit a pokusit se soupeře obrat o body.

Dobrou formu má arménský fotbalista bratislavského celku Tigran Barseghyan, který dokonce i rozhodnul duel s Midtyjllandem. V posledním zápase proti Dunajské Stredě si připsal 2 góly a byl to on, který zajistil vítězství 2:1.

Kdo čeká v Lize mistrů na Spartu a Slovan?

Jak už všichni víme, Sparta se kromě Salzburgu může těšit ještě na dalších 7 soupeřů. Těmi budou Stuttgart, Manchester City, Brest, Atlético Madrid, Feyenoord, Inter a Leverkusen.

Slovan Bratislava čeká také velice zajímavý los a má se určitě na co těšit. Pokus o postup do play off Ligy mistrů se slovenskému týmu pokusí zkazit kromě Celtiku ještě Manchester City, Girona, Dinamo Záhřeb, AC Milán, Atlético Madrid, Stuttgart a Bayern Mnichov.

Oba týmy se tedy setkají možná s aktuálně nejlepším týmem světa Manchesterem City. Poté se oba mančafty setkají se Stuttgartem.

Zdroj: UEFA, ŠK Slovan Bratislava, AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené