Spojte se s námi


Fotbal

Hašek zůstává trenérem reprezentace! Vyjádření fanoušky příliš nepotěší

Ivan Hašek pokračuje na lavičce České fotbalové reprezentace. Rozhodl o tom Výkonný výbor Fotbalové asociace České republiky na úterním zasedání. Vyjádření ale fanoušky příliš nepotěší, protože je poměrně nic neříkající.

Publikováno

dne

Ivan Hašek pokračuje na lavičce České fotbalové reprezentace. Rozhodl o tom Výkonný výbor Fotbalové asociace České republiky na úterním zasedání. Vyjádření ale fanoušky příliš nepotěší, protože je nic neříkající.

  • Ivan Hašek pokračuje na lavičce reprezentace
  • Výkonný výbor FAČR vydal krátké vyjádření
  • V něm vyjádřil výraznou nespokojenost se zápasem v Gruzii

Po konci mistrovství Evropy se Česká fotbalová reprezentace ukázala v Lize národů. Utkání s Gruzií ale fanoušky nepřesvědčilo o tom, že by současné složení realizačního týmu kvalitativně odpovídalo potřebám reprezentace.

Obzvlášť v moderní době, kdy českému fotbalu nejen, že ujel vlak, ale stále mu závratnou rychlostí ujíždí. V kontextu toho se v úterý uskutečnilo pravidelné zasedání Výkonného výboru FAČR, jenž se zabývalo také výkony národního týmu, konkrétně v obou úvodních utkáních Ligy národů.

Řešila se ale také pozice trenéra Ivana Haška. Ten se po absolutně ostudném výbuchu v Gruzii ocitl pod těžkou palbou kritiku, především z řad fanoušků. Tlak na jeho osobu ovšem ustoupil po vítězném utkání s Ukrajinou.

Hašek zůstává trenérem reprezentace

Mnozí fanoušci doufali v odvolání trenéra Haška, k tomu ale dle očekávání nedošlo. Trenér měl podporu i předsedy FAČR Petra Fouska a Výkonný výbor jej v pozici ponechal. Vydal ale poměrně kontroverzní vyjádření.

„VV se za účasti hlavního trenéra Ivana Haška a generálního sportovního manažera Tomáše Hübschmana zabýval výsledky a výkony reprezentace ČR a vyjádřil výraznou nespokojenost se zářijovým zápasem v Gruzii.

VV zdůraznil důležitost výsledků, výkonů i herního projevu v rámci říjnových zápasů proti Albánii a Ukrajině,“ oznámil na svém webu. Hodně podobné vyjádření dal ale i k reprezentaci U21 a trenérovi Janu Suchopárkovi.

„VV se zabýval výsledky a výkony reprezentace ČR do 21 let v rámci kvalifikace o postup na mistrovství Evropy a vyjádřil výraznou nespokojenost se zářijovým zápasem v Dánsku. VV zdůraznil důležitost výsledků, výkonů i herního projevu v rámci klíčových zápasů proti Walesu a Litvě, které rozhodnou o postupu do baráže.“

Proč ale nedošlo k odvolání. Důvod je prostý. „Návrh na vyjádření nedůvěry trenéru Ivanu Haškovi nikdo na výkonném výboru nevznesl,“ potvrdil předseda FAČR Fousek.

Zdroj: FAČR

Reklama

Oblíbené