Spojte se s námi


Bojové sporty

Scott Askham před zápasem s Muradovem v Brně: Bál jsem se, že Mach nenastoupí. Čelil jsem i těžším soupeřům, chci titul

Už v sobotu se dočkáme galavečera OKTAGON 61 v brněnské Winning Group Areně. O jeden z největších taháků se postarají dva veteráni UFC a velké hvězdy Scott Askham a Mach Muradov. Anglický bojovník před zápasem v rozhovoru pro Ruik prozradil, že měl obavu, zdali jeho soupeř nastoupí.

Publikováno

dne

Už v sobotu se dočkáme galavečera OKTAGON 61 v brněnské Winning Group Areně. O jeden z největších taháků se postarají dva veteráni UFC a velké hvězdy Scott Askham a Mach Muradov. Anglický bojovník před zápasem v rozhovoru pro Ruik prozradil, že měl obavu, zdali jeho soupeř nastoupí.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Scott Askham byl před pár lety 12. nejlepším bojovníkem střední váhy na světě
  • Nyní před sebou má další nelehký zápas, vyzve Macha Muradova
  • V rozhovoru pro Ruik řekl, že už měl i těžší soupeře a že chce dojít pro titul

Scott Askham má nyní 36 let, pyšní se bilancí 20-6. Vyzkoušel si UFC, kde měl šest zápasů (2-4). Bojoval v KSW, porazil legendárního Mameda Khalidova, s nímž i dvakrát prohrál, na kontě má i skalp Michala Materly či Luke Barnatta, stejně jako Karlos Vémola prohrál s Jackem Hermanssonem.

Ještě v lednu 2020 byl dle serveru Fight Matrix dvanáctým nejlepším bojovníkem střední váhy na světě. Nyní se nachází na 58. pozici. I díky Oktagonu, pod jehož hlavičkou si připsal v minulém roce po dvou porážkách s Khalidovem důležitou výhru.

V listopadu v Manchesteru totiž Askham porazil Marca Doussise. Byla to jeho první výhra od roku 2019. Nutno ale zmínit, že v daném období měl dlouhou pauzu, mezi dvěma duely s Khalidovem se tři roky v kleci vůbec neobjevil.

O to důležitější pro něj bylo, že nad Doussisem vyhrál. „MMA je sport, kde je hodně tenká hranice mezi úspěchem a neúspěchem. Naštěstí mám na kontě víc výher než proher. Moje hlava je teď silnější než kdy dřív. Jdu si pro další výhru. Cítím se skvěle. Všechno je tak, jak má být,“ nechal se slyšet v rozhovoru pro Ruik.

Askham si chce dojít pro titul

V únoru měl Scott Askham bojovat s Kerimem Engizekem. Pro Engizeka to mohla a měla být obrovská výzva. Mimo jiné i kvůli tomu, že by mu styl anglického bojovníka zřejmě vůbec neseděl. Nicméně turecký bojovník ze zápasu odstoupil. I když Kerim od minulého listopadu nebojoval, tak se v říjnu utká s Patrikem Kinclem o titul ve Frankfurtu.

„Je to zvláštní situace. Nevím, jak se to celé domluvilo. Ať už ten zápas vyhraje kdokoliv, budu na něj čekat,“ říká anglický veterán. Jenže aby se dostal k titulové šanci on sám, musí si v sobotu v Brně na OKTAGON 61 poradit s Machem Muradovem.

„Už jsme konverzaci o titulové šanci vedli s mým manažerem. Být šampionem je můj cíl. Jenže to vše bude záležet na Oktagonu, který bude mít hlavní slovo, až vyhraju v Brně,“ nepochybuje o sobě ostřílený bojovník.

„Nezáleží na tom, kdo přede mnou stojí. Soustředím se na jedinou věc. Na výhru,“ má jasno. A že si Muradov v UFC nevedl vůbec špatně, když vyhrál čtyři zápasy a získal dva bonusy za výkon večera? „Upřímně, není to něco, na co bych se díval. Myslím, že jsme tam oba zanechali dobrou stopu a předváděli dobré výkony,“ tvrdí.

Angličan měl obavy, že Muradov nenastoupí

Mach Muradov absolvoval v UFC hned sedm zápasů, jenže ještě více jich vůbec nedopadlo. Nejčastěji z toho důvodu, že Uzbek s českým srdcem odstoupil. Toho, že odstoupí i nyní, se pochopitelně bál také Scott Askham.

„Byla to jedna z mých obav. Navíc se ještě znásobila poté, co proběhlo médii v minulém týdnu. Pokud však nastoupí, tak na ničem z toho nebude záležet,“ vyjádřil se Angličan, který postřehl zprávy o tom, že Muradov musí opustit území České republiky.

O kvalitách má nicméně dobré mínění: „Je to pro mě dobrý soupeř, ale cítím, že už jsem čelil tvrdším oponentům. Přesto nikoho nepodceňuju. Na této úrovni už je každý zápas těžký. I to je to, co mě stále pohání vpřed.“

A jak se zápas vůbec domluvil? „Když mi odpadl zápas s Engizekem, tak mi posléze manažer nabídl Muradova. Jako vždy jsem zápas přijal. Nikdy žádného soupeře neodmítám,“ hlásí 36letý bijec.

Ale zpět k souboji. Askham o sobě v žádném případě nepochybuje. „Měl jsem v Británii kemp s několika solidními tréninkovými partnery. Vše šlo tak, jak mělo. A zápas skončí tak, že mi rozhodčí po zápase zvedne ruku nad hlavu. Když to skončí před limitem, jedině dobře. Pokud vyhraju na body, taky s tím budu v pohodě,“ nechal se slyšet.

„Cítím, že jsem ve fenomenální formě. Fyzicky i mentálně. Jdu udělat statement. Z jeho fanoušků udělám své fanoušky. Nepotřebuju jinou motivaci. Tlak je na jeho straně. Že jej bude hnát Brno? Bojoval jsem s Khalidovem v Polsku před 50 tisíci jeho fanoušků. Pojďme na to,“ uzavřel rozhovor ostřílený veterán.

Zdroj: Ruik

Reklama

Oblíbené