Spojte se s námi


Chance Liga

Malick Diouf opět v akci! Kometa Slavia vstřelila už čtvrtý gól, sešívaní odvezli z Boleslavi všechny body. Hrál i Lingr

Dohrávka šestého kola Chance Ligy proti sobě svedla dva pohárové účastníky. Slavia zvítězila v Mladé Boleslavi 2:0. Nejprve se trefil Mojmír Chytil, potom i kometa nového ročníku Malick Diouf. V závěru nastoupil i navrátilec do červenobílého dresu Ondřej Lingr.

Publikováno

dne

Dohrávka šestého kola Chance Ligy proti sobě svedla dva pohárové účastníky. Slavia zvítězila v Mladé Boleslavi 2:0. Nejprve se trefil Mojmír Chytil, potom i kometa nového ročníku Malick Diouf. V závěru nastoupil i navrátilec do červenobílého dresu Ondřej Lingr.

  • Pražská Slavia vyhrála v Mladé Boleslavi dohrávku šestého kola Chance Ligy
  • Do zápasu nastoupil v sešívaném dresu také navrátilec z Nizozemska Ondřej Lingr
  • Čtvrtou branku v ročníku vstřelil El Hadji Malick Diouf

Mladá Boleslav si šesté kolo Chance Ligy odložila kvůli boji o hlavní fázi Konferenční ligy a tak došlo na souboj s pražskou Slavií až v úterý 17. září. Obě mužstva do utkání nastoupila po delším odpočinku. Na reprezentační přestávku navázalo kvůli povodním odložené kolo.

Jindřich Trpišovský do základní sestavy nenasadil navrátilce z ročního působení ve Feyenoordu Rotterdam Ondřeje Lingra. Místo něho na hrotu útoku vsadil na dva vysoké hráče. V novém ročníku už tradičního člena sestavy Chorého doplnil Mojmír Chytil.

Na trefu Chytila navázal kanonýr Malick Diouf

Domácí, které vede po odvolání Davida Holoubka švédský kouče Andreas Brännström, opět spoléhali na skvělého Vasila Kušeje. Čtyřiadvacetiletý křídelník v tomto ročníku už vstřelil čtyři branky a na dalších šest nahrál. A byl to právě on, kdo poprvé zahrozil.

Jinak se v úvodu zápasu v Lokotrans Aréně zase tolik zajímavého nedělo. Až se dostal k centru Tomáš Holeš a jeho hlavičku usměrnil za záda Matouše Trmala Mojmír Chytil. Trefu ještě posvětil videorozhodčí, ale bylo to 1:0 pro tým z hlavního města.

Ve 37. minutě mohl vedení hostí navýšit Lukáš Provod, ale ve velké příležitosti zamířil pouze vedle pravé Trmalovy tyče. O čtyři minuty později mohl plzeňský odchovanec skórovat opět, ale skvělý Trmal jeho střelu za svá záda nepustil.

Do utkání se dostal i navrátilec Ondřej Lingr

A tak musel osud utkání vzít do svých rukou nejlepší sešívaný střelec nové sezony. Senegalec El Hadji Malick Diouf se z dorážky prosadil už počtvrté v ročníku a navýšil tak vedení Slavie na 2:0. Do kabin se tak sešívaným odcházelo velmi dobře.

Ve druhém dějství se dlouho nic podstatného nedělo až v 68. minutě vyběhl na hřiště Ondřej Lingr. Odchovanec Karviné se tak v červenobílém dresu vrátil do Edenu po více než roce. A do statistik se pětadvacetiletý ofenzivní univerzál zapsal rychle. Po pěti minutách dostal žlutou kartu.

Letargii domácích mohl v 76. minutě prolomit Dominik Kostka, ovšem proti byl skvělý Kinský. Následně si svůj letošní účet v české lize mohl otevřít Lingr, ale skóre utkání už nezměnil.

Zdroj: O2TV Sport

Reklama

Oblíbené