Spojte se s námi


Bojové sporty

Živí se přivazováním lodí v přístavu, s kariérou mu pomáhají kolegové. Acoidan Duque si coby černý kůň Tipsport Gamechangeru brousí zuby na Paradeisera

Už v sobotu se dozvíme dva finalisty druhého ročníku Tipsport Gamechangeru. Černým koněm v pyramidě je Acoidan Duque, který vyzve šampiona lehké váhy Ronalda Paradeisera. Přitom se s ním vůbec nepočítalo a přicházel jako velká neznámá. Jeho život i přístup k boji je velmi zajímavý.

Publikováno

dne

Už v sobotu se dozvíme dva finalisty druhého ročníku Tipsport Gamechangeru. Černým koněm v pyramidě je Acoidan Duque, který vyzve šampiona lehké váhy Ronalda Paradeisera. Přitom se s ním vůbec nepočítalo a přicházel jako velká neznámá. Jeho život i přístup k boji je velmi zajímavý.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Acoidan Duque je překvapením letošního Tipsport Gamechangeru
  • I jeho další soupeř Ronald Paradeiser jej vnímá jako černého koně
  • Španěl přitom vede hodně zajímavý život

Už 21. září se dočkáme galavečera OKTAGON 61, který se uskuteční v brněnské Winning Group Areně. Kromě několika domácích hvězd se můžeme těšit na semifinálové zápasy Tipsport Gamechangeru v lehké váze.

V tom prvním se proti sobě postaví Losene Keita a Mateusz Legierski, přičemž si oba sice vyjadřují respekt, oba jsou ale přesvědčeni o své výhře. V tom druhém je velkým favoritem Ronald Paradeiser, proti němu ale bude chtít uspět černý kůň pyramidy Acoidan Duque.

Jako černého koně vnímal španělského bojovníka už před startem milionového turnaje právě Paradeiser. Podle jeho slov se to nyní potvrzuje. Nenápadný a nepříliš známý ranař má přitom hodně specifický přístup i specifický život. Na naše končiny dost nezvyklý.

„Pracuju v přístavu v Las Palmas jako kotvící dělník. Moje práce spočívá v přivazování lodí. Mám hodně rád lodě i moře, v práci jsem spokojený. Spolupracovníci mě navíc hodně podporují, dovolují mi vzít si volno, dokonce mi dávají peníze. Díky nim se mohu MMA věnovat na 100 %,“ vyjádřil se Duque v dokumentu Cesta na OKTAGON.

Duque a hlavní motivace? Budoucnost jeho dcery

„Tipsport Gamechanger je velká výzva. Je to jedna z nejdůležitějších, ne-li nejdůležitější událost v Evropě. Navíc je ve hře hodně peněz. Osobně si myslím, že by mě výhra v turnaji nezměnila. Pořád bych byl stejný člověk,“ říká španělský sympaťák.

„Stále bych pracoval se svými kolegy, nicméně výhra by zajistila lepší sociální podmínky pro mou rodinu. Pro tu to ostatně dělám. Mou hlavní motivací je má dcera. Od prvního momentu chci bojovat hlavně kvůli ní. Aby měla dobrou budoucnost, dobré vzdělání,“ má jasno Acoidan Duque.

V cestě za výhrou mu však stojí Ronald Paradeiser, možná nejtěžší možný soupeř, šampion lehké váhy. To jej ale příliš nerozhodilo. Spíše naopak. Na zápas se těší.

„Jeho styl je založený na boxování, hodně se hýbe, je vysoký, dobře kontroluje vzdálenost. Je to skvělý bojovník, má hodně zkušeností. Určitě předvedeme pořádný zápas. Bojuju za blaho své rodiny. Jsem v ideálním životním rozpoložení, abych se postavil do semifinále,“ dodal Španěl.

Zdroj: Oktagon MMA

Reklama

Oblíbené