Spojte se s námi


Bojové sporty

Nejlepší bojovník historie se vrací. UFC se dočká comebacku Jona Jonese, ten zná datum zápasu i jméno soupeře

UFC se dočká velkého comebacku. V noci ze soboty na neděli v průběhu galavečera s pořadovým číslem 306 se objevila fenomenální zpráva, která někoho potěší, někoho možná zklame. Jon Jones se totiž vrací do akce a víme jak termín, tak jméno soupeře.

Publikováno

dne

UFC se dočká velkého comebacku. V noci ze soboty na neděli v průběhu galavečera s pořadovým číslem 306 se objevila fenomenální zpráva, která někoho potěší, někoho možná zklame. Jon Jones se totiž vrací do akce a víme jak termín, tak jméno soupeře.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • UFC se těší na velkolepý návrat
  • Jon Jones bude bojovat ještě letos
  • Víme termín, místo i jméno soupeře

UFC v noci ze soboty na neděli pořádalo galavečer s číslem 306 v ikonické hale Sphere v Las Vegas. Jednalo se vůbec o první sportovní akci, která se z nové aréně konala. To byla skvělá příležitost oznámit velké věci.

Jednou z těch nejočekávanějších novinek bylo zveřejnění dalšího zápasu Jona Jonese. V médiích se krátce před akcí začalo spekulovat o tom, že bychom se jej měli dočkat. Nejlepší bojovník historie půjde do akce ještě tento rok.

Bones, jak zní přezdívka americké legendy, naposledy bojoval v březnu 2023. Tehdy při své premiéře v těžké váze bez větších problémů porazil Ciryla Ganea. Získal tedy titul, který měl obhajovat v listopadu téhož roku proti jedné z nejlepších těžkých vah historie – Stipemu Miocicovi.

Jones se ale zranil a UFC o zápas přišlo. Doteď nebojoval. Pás neobhajoval už rok a půl. Nebýt to Jon Jones, možná by už pás kvůli neaktivitě, byť nezaviněné, ani nedržel. Za tu dobu se navíc hodně stalo. Tom Aspinall se stal prozatímním šampionem, titul stihl i obhájit a pochopitelně vytváří tlak na UFC i Američana, aby se dočkal vzájemného duelu.

O šanci v těžké váze si již říkal i Alex Pereira, dvojnásobný přemožitel Jiřího Procházky a šampion UFC v polotěžké váze a bývalý král střední váhy. Oba by pro Jonese měli být větší výzvou než Miocic, který už od března 2021 nebojoval. Tehdy navíc prohrál s Francisem Ngannou.

UFC hlásí velký comeback, Jon Jones se vrací

Navzdory výzvám se nenechal Jon Jones vyprovokovat. Jak on, tak šéf UFC Dana White si stáli za tím, že souboj se Stipe Miocicem musí proběhnout. A také se tak stane. Souboj legend proběhne už 16. listopadu.

Jones a Miocic se utkají na galavečeru UFC 309 v Madison Square Garden v New Yorku. S informací přispěchala média jako MMA Junkie či ESPN, které je oficiálním partnerem organizace. Oznámit to měl sám Dana White.

Není vyloučeno, že to bude pro Jonese i Miocice poslední zápas kariéry. Jones už to dříve avizoval, byť šéf UFC tomu nevěří. Je však nakloněn tomu, že Stipeho už nikdy bojovat neuvidíme.

Zdroj: ESPN, MMA Junkie, Tapology

Reklama

Oblíbené