Spojte se s námi


Fotbal

Fenomén Ronaldo vstřelil gól číslo 900! Podívejte se na jeho emotivní oslavu. Kolik branek dal v jednotlivých týmech?

Emotivně, ale naprosto zaslouženě oslavil fenomén Ronaldo svou 900. branku profesionální kariéry. Dosáhl ji pří výhře Portugalska 2:1 nad Chorvaty. Podívejte se, jak Ronaldo slavil a kolik branek dal v jednotlivých týmech.

Publikováno

dne

Emotivně, ale naprosto zaslouženě oslavil fenomén Ronaldo svou 900. branku profesionální kariéry. Dosáhl ji pří výhře Portugalska 2:1 nad Chorvaty. Podívejte se, jak Ronaldo slavil a kolik branek dal v jednotlivých týmech.

  • Cristiano Ronaldo vstřelil 900. gól své kariéry
  • Dosáhl jí v portugalském dresu a emotivně ji oslavil
  • Podívejte se, v kterých dresech všechny své branky vsítil

Byl to večer plný rekordů. Portugalci se v Lisabonu nejprve rozloučili se svým dlouholetým stoperem Pepem, který svou reprezentační bilanci zastavil na čísle 141 a pak už sledovali show své největší hvězdy Cristiana Ronalda.

Výhře domácích 2:1 nezabránil ani kapitán Chorvatska Luka Modrič, kterému stačí už pouze dvě utkání za národní tým a stane se druhým nejčastěji nastupujícím mužem v historii evropských národních týmů. Předežene Sergia Ramose.

První nemůže být nikdo jiný než fenomén Ronaldo, který proti týmu z pobřeží Jaderského moře nastoupil do 213. utkání za Selecao. A vstřelil v něm 131. reprezentační branku, která byla jeho celkově 900. zásahem profesionální kariéry.

Nejlepší léta v Realu Madrid

Poté, co Ronaldo propálil po krásném centru Mendese chorvatského gólmana Livakoviče, svůj neuvěřitelný úspěch emotivně oslavil. A s ním zaplněný Estádio da Luz, který viděl také dvě trefy Diogo Dalota. Ta druhá byla ovšem do vlastní sítě.

Jak vlastně Ronaldo všechny své trefy do své dlouhé kariéry rozložil? Ty reprezentační jsou zmíněny výše. Na klubové úrovni potom zbývá 769 gólů, což je samo o sobě naprosto neuvěřitelné číslo. Jeho zárodek začal v sezoně 2002/2003, kdy se pětkrát trefil za Sporting.

Z lisabonského klubu se následně mladík Ronaldo stěhoval na přání Sira Alexe Fergusona do Manchesteru United, kde do roku 2009 (společně se sezonou 2021/2022) přidal dalších 145 tref, aby si ho vyhlédl nejblyštivější diamant evropského fotbalu jménem Real Madrid.

V bílém dresu zažil dnes už devětatřicetiletý útočník nejlepší léta kariéry, bylo z toho 450 branek. Mezi lety 2018 až 2021 potom sázel góly pro změnu v Itálii za Juventus Turín, bylo jich nakonec 101. Přes roční návrat do United pak Ronaldo zakotvil v Al Nassru (68 gólů).

Zdroj: A Bola, Portugalská fotbalová reprezentace, X

Reklama

Oblíbené