Spojte se s námi


Fotbal

Rodrygo mimo nominaci na Zlatý míč! Neymar se hned ozval

Brazilec Rodrygo se nedostal mezi 30 nominovaných hráčů na Zlatý míč a právě jeho nenominace vzbudila velký ohlas. Na překvapivou událost reagoval i Neymar, který je stále považován za největšího a nejlepšího brazilského hráče současnosti.

Publikováno

dne

Brazilec Rodrygo se nedostal mezi 30 nominovaných hráčů na Zlatý míč a právě jeho nenominace vzbudila velký ohlas. Na překvapivou událost reagoval i Neymar, který je stále považován za největšího a nejlepšího brazilského hráče současnosti. Nesmutní ovšem pouze Brazílie, ale i Německo, jelikož nominaci neobdržel i jeho „golden boy“ Jamal Musiala.

Rodrygo v uplynulé sezoně

Brazilský křídelník v rámci minulé sezoně nejčastěji nastupoval se svým spoluhráčem z reprezentace Viniciusem na samém hrotu útoku. Carlo Ancelotti ho občas nechal odpočinout na střídačce, tudíž nebyl na první pohled úplně tím hlavním strůjcem madridských úspěchů.

V 51 zápasech si ovšem Brazilec připsal 17 branek a 9 asistencí. Většinou nešlo jen o branky do počtu. Právě Rodrygo totiž dokázal skóroval v domácím zápase s Manchesterem City, a dokonce i v odvetě na Etihads.

Na hřišti Bayernu Mnichov vybojoval penaltu, z které Vinicius srovnal a takto bychom mohli pokračovat. Rodrygo byl, je a nejspíš i bude mužem velkých okamžiků, jak už několikrát dokázal.

Sám hráč si neodpustil narážku na svou nenominaci mezi TOP 30 fotbalisty za minulou sezonu. Na svém Instagramu postnul do příběhu koláž fotek s nejdůležitějšími momentu, ve kterých svůj tým podržel. V koláži nechybí ani fotky s trofejemi za výhru v LaLize nebo Lize mistrů.

Svého krajana brání i Neymar: „Minimálně top 5 na světě,“ vyslal do světa. Většině fanouškům tah organizace pořádající ceremoniál není jasný.

Především fanoušci Realu Madrid nesou nenominování svého oblíbence těžce. Přeci jen každý, kdo viděl alespoň pár zmíněných momentů musí uznat, že nominaci Rodrygo obdržet měl.

Kontroverzní nominace

Stejně jako nenominace hráčů jako Musiala nebo Rodrygo, vzbudila poprask i nominace některých hráčů. Většina fanoušků si nejspíše klepe na čelo, co v nominaci dělá Vitinha z PSG.

V barvách pařížského celku naskočil do 46 zápasů a vstřelil 9 branek a 5 asistencí, velmi pravděpodobně bychom našli hned několik dalších hráčů s podobnými nebo i lepšími čísly.

Ademola Lookman se stal hrdinou finále Evropské ligy, kde výhru vystřelil hattrickem Atalantě. Nebýt tohoto počinu v nominaci by nejspíše nebyl. Emiliano Martinez je na druhé straně jediným brankářem v nominaci. Své místo by si jsitě zasloužil i Andryi Lunin, který dotáhl Real Madrid ke 3 trofejím.

Zdroj: Goal.com, X

Reklama

Oblíbené