Spojte se s námi


Chance Liga

Měl by největší talent Slavie změnit dres? Nehodí se do fotbalu Jindřicha Trpišovského a nemá týmové cítění, říká expert. Řešením je cesta Adama Karabce

Největší talent Slavie se podle experta nehodí do fotbalu Slavie a navíc nemá potřebné týmové cítění. Řešením pro hráče i celý tým sešívaných může být jeho odchod na jinou adresu podobně, jako to udělala Sparta s Adamem Karabcem.

Publikováno

dne

Největší talent Slavie se podle experta nehodí do fotbalu Slavie a navíc nemá potřebné týmové cítění. Řešením pro hráče i celý tým sešívaných může být jeho odchod na jinou adresu podobně, jako to udělala Sparta s Adamem Karabcem.

  • Matěj Jurásek zůstává v této sezoně za očekáváním
  • Experti ho kritizují za malé týmové cítění i špatné výkony
  • Řešením může být změna adresy, jako to udělal Adam Karabec

Čekají se od něho velké věci. Matěj Jurásek platí za jednoho z největších talentů českého fotbalu, který dokáže sám rozhodnout zápasy. Prokázal to nejednou. Na druhou stranu zase není často vůbec vidět a v týmu Slavie se většinou do základní sestavy nevejde.

Nevydařil se mu ani poslední ligový duel proti Pardubicím, ve kterém odehrál první poločas, aby ho do druhého dějství vystřídal Ivan Schranz. Nyní je navíc Jurásek kvůli zranění mimo, vypadl tak i z nominace české reprezentace. Jak to s jednadvacetiletým křidelníkem bude dál?

„Konec doby hájení. Jurásek dostává šanci, ale nevyužívá ji. Jindřich Trpišovský ho sice chválí, ale proti Pardubicím nehrál dobře. Už se ani nedivím analogiím s Adamem Karabcem. Měl by jít o dům dál,“ řekl v podcastu Liga naruby redaktor Deníku Sport Michal Kvasnica.

Karabcovi změna prostředí prospěla

Přirovnání k velkému talentu konkurenční Sparty je zcela na místě. Stejně jako Jurásek, také stejně starý Karabec podával na Letné nevyrovnané výkony, až se před touto sezonou přesunul na hostování do druholigového německého Hamburku. A daří se mu.

„Podívejme se na Adama Karabce. Je v Hamburku a hraje od začátku, pravidelně nějakých sedmdesát minut. Pochvaluje si pozici a navíc se musel postavit na vlastní nohy. Už není v takové bavlnce a to by pomohlo i Juráskovi,“ upozornil Kvasnicův kolega Jiří Fejgl.

Jurásek přitom určitě dokáže být produktivní. V posledních dvou sezonách nastřílel v šestačtyřiceti ligových zápasech jedenáct branek a přidal osm asistencí. Další čtyři trefy potom největší talent Slavie zaznamenal v pohárech. Letos ale zatím mlčí a trápí se i herně.

„Možná dospějeme k tomu, že se Jurásek prostě nehodí do fotbalu Jindřicha Trpišovského. Nevidím tam týmové cítění. Dlouhodobě mu je navíc vyčítáno, že nevyužívá šance v základní sestavě. Vedení ho přitom chce vidět na hřišti,“ dodal k tématu další expert Sportu Radek Špryňar.

Zdroj: Liga naruby, SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené