Spojte se s námi


Chance Liga

Návrat Lingra? Nechce být žolík, Trpišovský mu údajně přislíbil místo v základu

Návrat Ondřeje Lingra je v posledních dnech velice žhavou novinkou. Bývalá opora Slavie se ve Feyenoordu neprosadila a aktuálně se řeší její návrat do Edenu. Ten však má být podmíněný pozicí v kádru.

Publikováno

dne

Návrat Ondřeje Lingra je v posledních dnech velice žhavou novinkou. Bývalá opora Slavie se ve Feyenoordu neprosadila a aktuálně se řeší její návrat do Edenu. Ten však má být podmíněný pozicí v kádru.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Návrat Ondřeje Lingra je v posledních dnech velice žhavou novinkou
  • Bývalá opora Slavie se ve Feyenoordu neprosadila a aktuálně se řeší její návrat do Edenu
  • Ten však má být podmíněný pozicí v kádru

Tři sezóny strávil ve Slavii Ondřej Lingr. Ve všech z nich byl velice důležitý a když si vysloužil pěkný přestup do Feyenoordu, mluvilo se o tom, jak citelná ztráta to je pro sešívané. I přesto ale Lingr ani jednou za dobu působení neměl zaručené místo v základní sestavě.

Když přicházel, byl na jeho postu velký přetlak. Jmenovitě třeba Nicolae Stanciu či Lukáš Provod. Karvinský buldok ale o své minuty bojoval srdečně a z každého střídání vytěžil maximum. Až se postupně stal hlavním žolíkem, po kterém Jindřich Trpišovský vždy sáhl jako první, když bylo potřeba vstřelit gól.

Bohužel pro Lingra byl v této pozici tak výjimečný a platný, že málokdy dokázal být v základu platnější než z lavičky. Proto i když důležitostí patřil mezi top tři hráče Slavie, často velké zápasy začínal z lavičky, aby měl Trpišovský připravený trumf do druhého poločasu.

I ve Feyenoordu takto začal a ukázal, že role žolíka mu náramně sedí. Při svém debutu naskočil na šest minut a hned přihrál na gól, v dalším utkání dostal 20 minut a poprvé skóroval. Bohužel to bylo na delší dobu vše a Lingr zbytek sezóny spíše proseděl.

Návrat, ale ne jako žolík

Před Eurem se tak ozvala Slavia a vyzvídala, jestli je možný Lingrův návrat do Edenu. 25letý univerzál to vzhledem ke změně trenéra chtěl ještě zkusit v Eredivisii, jenže nový kouč Brian Priske nedal českému reprezentantovi v lize ještě ani minutu. A tak se na poslední chvíli skutečně začal řešit opětovný příchod Lingra do Slavie.

Podle Deníku Sport to má však jednu podmínku. Lingr by údajně s návratem do Edenu souhlasil, ovšem pouze pod podmínkou, že nebude brán jako žolík. To mu měl prý Trpišovský přislíbit.

Pokud tedy realizační tým sešívaných skutečně přivede Lingra zpět a počítá s ním do základní sestavy, kam to bude? V tuto chvíli nastupuje Slavia ve formaci 3-4-3 přičemž dvě křídla pod hrotovým útočníkem mají trochu volnější roli. Právě tato pozice by měla být pro Lingra.

Zdroj: Deník Sport, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené