Spojte se s námi


Tenis

Před rokem byla zástupkyní světové desítky, po US Open se může Muchová propadnout do druhé stovky! Zvládne klíčové utkání proti rozjeté Italce?

Karolína Muchová je na US Open poslední českou nadějí v rámci ženské dvouhry. V osmifinále vyzve letos nezastavitelnou Italku Jasmine Paoliniovou a pokud neuspěje, čeká ji obrovský žebříčkový propad. Olomoucká rodačka by se propadla až do druhé stovky žebříčku WTA.

Publikováno

dne

Karolína Muchová je na US Open poslední českou nadějí v rámci ženské dvouhry. V osmifinále vyzve letos nezastavitelnou Italku Jasmine Paoliniovou a pokud neuspěje, čeká ji obrovský žebříčkový propad. Olomoucká rodačka by se propadla až do druhé stovky žebříčku WTA.

  • Karolína Muchová obhajuje loňské semifinále
  • Na žebříčku WTA ji hrozí propad do druhé světové stovky
  • Na vině jsou zdravotní problémy

Kalendářní rok 2023 zakončila Karolína Muchová coby zástupkyně světové desítky, konkrétně na osmém místě. Sezonu měla zakončit účastí na Turnaji mistryň, to já ale nedovolilo bolavé zápěstí.

Kvůli tomuto problému následně vynechala i úvodní poloviny aktuální sezony. Nemohla tak obhajovat čtvrtfinále v Indian Wells ani finále na French Open.

Objevila se až na konci června v Eastbourne, což zvolila jako generálku na Wimbledon. Vrchol travnaté sezony ani nedopadl ideálně, již v prvním kole totiž nestačila na Španělku Badosaovou.

Pokud by se osmadvacetileté tenistce nezadařilo ani na US Open, hrozil by jí propad až do druhé stovky žebříčku WTA. Rodačka z Olomouce si ale zatím vede na výbornou.

Během své cesty do osmifinále neztratila ani jednu sadu, dokonce si poradila i s tamní dvojnásobnou šampionkou Naomi Osakaovou. Následně nedala sebemenší šanci ani Rusce Potapové, utkání netrvalo ani hodinu a čtvrt.

Obhájí Muchová loňské semifinále?

Ve Flushing Meadows ale Muchová obhajuje loňské semifinále, v němž po téměř dvouhodinové bitvě nestačila na pozdější vítězku Gauffovou. Od něj ji dělí ještě dva vítězné zápasy.

V osmifinále se proti ní postaví letos famózní Italka Jasmine Paoliniová. Současná světová pětka si zahrála finále na French Open i v All England Clubu, v obou případech ale neúspěšně. Tvrdý povrch není jejím nejoblíbenějším, i proto vstoupí do zápasu v roli mírné outsiderky.

Muchová hraje o hodně. Pokud by v pondělí neuspěla, v nadcházejícím vydání žebříčku WTA by klesla až na 121. místo se ziskem 586 bodů. V případě vítězství by si zajistila posun alespoň někam k 90. příčce.

Pokud bude osmadvacetileté reprezentantce České republiky sloužit zdraví, dá se očekávat, že by se v příštím roce vrátila opět mezi širší světovou špičku. Navzdory tomu by byl propad do druhé světové stovky nepříjemnou zprávou.

Zdroj: WTA

Reklama

Oblíbené