Spojte se s námi


Chance Liga

Zajímavá posila pro Pardubice! Po Simonovi přivádějí Východočeši dalšího šikovného hráče z ciziny

V Pardubicích na to v poslední době jdou chytře. Ze zahraničí přivádějí za dobrou cenu talentované fotbalisty, kteří na východě Čech mohou naplňovat svůj potenciál. Nyní klub hlásí další posilu z ciziny.

Publikováno

dne

V Pardubicích na to v poslední době jdou chytře. Ze zahraničí přivádějí za dobrou cenu talentované fotbalisty, kteří na východě Čech mohou naplňovat svůj potenciál. Nyní klub hlásí další posilu z ciziny.

Nedávno do Pardubic dorazil Dominique Simon z gruzínského Dinama Tbilisi. Francouzský záložník ihned do týmu zapadl a od první chvíle je stabilním členem základní sestavy.

V té by se mohl minimálně časem zabydlet i Louis Lurvink, čerstvá posila ze švýcarského Schaffhausenu. Teprve dvaadvacetiletý stoper by se v české lize nejspíš měl prosadit.

„Přestup tohoto švýcarského obránce je záležitost, která prošla určitým sítem. Na první pohled nás zaujal svou hrou, ale i tím, že jako pravák může hrát na pozici levého stopera,“ uvedl pro klubový web sportovní manažer Pardubic Martin Shejbal.

„Přichází hráč, jenž je po Davidu Šimkovi další stoper, který se stává naším kmenovým hráčem. V Pardubicích podepsal víceletý kontrakt,“ prohlásil dále Shejbal.

Bude hrát za Pardubice zahraniční stoperská dvojice Lurvink – Noslin?

K přestupu se vyjádřil i samotný hráč. „Je to pro mě nová zkušenost, bydlet tak daleko od svého domova. Moc se těším na novou kapitolu mé kariéry,“ řekl Lurvink.

Ten v uplynulém ročníku švýcarské ligy odehrál za Schaffhausen devětadvacet duelů, ve kterých se do statistik zapsal mimo jiné i sedmi žlutými kartami.

Stabilním členem zahajovací jedenáctky Schaffhausenu byl Lurvink také o sezonu dříve, v ročníku 2019/2020 si na své konto připsal jeden start také v dresu věhlasné Basileje.

V Pardubicích by mohl vytvořit zahraniční stoperskou dvojici se čtyřiadvacetiletým nizozemským zadákem a další letní pardubickou posilou Jasonem Noslinem, jenž na východ Čech dorazil z litevského Kauno Zalgaris.

Zdroj: FK Pardubice, X

Reklama

Oblíbené