Spojte se s námi


Chance Liga

Drama až do konce a dvougólový hrdina Kliment. Sigma Olomouc doma porazila Mladou Boleslav 3:2

Sigma Olomouc prožívá vydařený začátek sezony. Navzdory tomu, že neměla lehký los už jen kvůli tomu, že musela hrát často venku, v prvních čtyřech kolech nasbírala krásných sedm bodů. Na její půdu ovšem v neděli zamířila nebezpečná Mladá Boleslav, tedy pohárový účastník.

Publikováno

dne

Sigma Olomouc prožívá vydařený začátek sezony. Navzdory tomu, že neměla lehký los už jen kvůli tomu, že musela hrát často venku, v prvních čtyřech kolech nasbírala krásných sedm bodů. Na její půdu ovšem v neděli zamířila nebezpečná Mladá Boleslav, tedy pohárový účastník.

EXKLUZIVNĚ CHANCE LIGA NA BETANO TV ZDARMA +350Kč BONUS

S KÓDEM BIGPROMOCZ

Spustit přenos
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Sigma doma přivítala Mladou Boleslav
  • Hanáci se chtěli po prohře se Slavií vrátit na pozitivní vlnu
  • Středočeši byli posíleni skvělým pohárovým obratem

Střet talentovaných trenérů Tomáše Janotky (42 let) a Davida Holoubka (44 let) a dvou mužstev, které se mohou na konci sezony rvát o kvalifikaci do evropských pohárů. Zejména Sigma pak má letos velmi zajímavý náboj, když její kouč staví mladé a nadějné odchovance, snaží se jim vštěpit aktivní a nebojácný styl fotbalu.

Olomouc nicméně v uplynulém kole prohrála na půdě Slavie, kde však předvedla výkon, za který se nemusela stydět. To Středočeši nejprve smetli České Budějovice, posléze se blýskli parádním obratem proti Hapoelu Beer Sheva, čímž si zajistili postup do další fáze kvalifikace Konferenční ligy.

Oba týmy každopádně zatím v této sezoně nenudí. Mírným favoritem ovšem byli domácí, které na Andrově stadionu hnala za vítězstvím na zdejší poměry i s ohledem na soupeře slušná návštěva.

Sigma se ve 20. minutě ujala vedení, neudržela jej ani čtvrt hodiny

Od úvodu se hrálo aktivně, nebezpečnějším dojmem ovšem působili Hanáci. Ti byli směrem dopředu kreativnější, aktivnější. Už v 17. minutě mohli jít do vedení. Útočník Jan Kliment mohl přidal čtvrtou branku v sezoně, při pokusu napodobit parádní nůžky z prvního kola ovšem jen těsně minul.

Přesto se Sigma dočkala prvního gólu. Po skvěle zahraném rohovém kopu z levačky Jiřího Slámy vůbec poprvé za A-tým skóroval teprve 20letý Matěj Mikulenka. Netrvalo to dlouho a mohl přidal i druhý zásah, jeho ránu ovšem jeden z obránců zblokoval. Ve 29. minutě se Olomouc dožadovala pokutového kopu po souboji ve vápně Středočechů, rozhodčí ovšem žádný faul neviděl, k situaci se nevrátil ani VAR.

Místo toho, aby se moravský mančaft dostal do dvoubrankového vedení, bohužel pro domácí příznivce ve 34. minutě inkasoval. Po skvělé přihrávce Tomáše Ladry se zjevil před brankářem Tadeášem Stoppenem s míčem Vasil Kušej, který i z velkého úhlu dokázal vystřelit na zadní tyč a srovnal na 1:1.

Ve 43. minutě se po dobrém přechodu do útoku mohla znovu prosadit domácí sestava. Kliment přihrávkou znovu našel Mikulenku, který se octl ve skvělé pozici. Jeho ránu na roh zblokoval obránce. I nyní však ze standardní situace Olomouc hrozila. K hlavičce se dostal stoper Jakub Pokorný, mířil ovšem pouze přímo do rukou Matouše Trmala.

Ještě v nastaveném čase se blýskl nádhernou trefou z voleje hranice šestnáctky útočník Kliment, který se tak dočkal svého gólu. Skóroval již počtvrté v tomto ročníku Chance ligy.

Další trefa ani šance v prvním dějstvím k vidění nebyly. Zatímco Hanáci jej zakončili s devíti střelami na kontě (dvě mezi tři tyče), tak Mladá Boleslav skórovala ze svého jediného pokusu, který trefil bránu. K němu přidala ještě jeden neúspěšný pokus mimo svatyni.

Mladá Boleslav hned v úvodu druhého dějství srovnala, Olomouc ovládla zápas gólem v závěru

Z gólu do šatny se Olomouc příliš dlouho neradovala. Hned v úvodu druhého dějství totiž Mladá Boleslav předvedla přímočarý útok, který zaskočil domácí obranu, a bylo tak brzy srovnáno. Ve 48. minutě vstřelil gól na 2:2 Benson Sakala, který šel na hřiště jako náhradník v úvodu druhé půle. Asistenci si opět připsal Ladra.

Chvíli po inkasování působila Sigma jako opařená. Středočeši se málem dostali ještě do jedné velké šance, střílený centr ale proletěl jen šestnáctkou. Postupně se ale Janotkův výběr dostával zpět do hry. Krátce před 60. minutou zamkl na chvíli soupeře a jeho polovině. Snažil se dobývat Trmalovu svatyni a ujmout se potřetí v utkání vedení. Tlak trval okolo pěti minut, fanoušci se ale trefy nedočkali.

I kvůli tomu Janotka poslal do hry dalšího útočníka Lukáše Juliše, který nahradil Radima Breiteho. Veterána Jana Navrátila pro změnu vystřídal 21letý Jáchym Šíp, v tomto případě tedy došlo k výměně post za post.

Toho, že Olomouc přepnula na totální ofenzivu, málem Mladá Boleslav využila v 71. minutě. Po dobré rozehrávce od gólmana a vysokém presinku domácích propadl v hlavičkovém souboji jeden z obránců a Středočeši šli do přečíslení. Před gólmanem se sám octl Kušej, ve velké šanci ale selhal.

Posléze se hra rozkouskovala, což více vyhovovalo Středočechům. Sigma se přesto stále snažila hnát do útoku, na obou stranách veškeré snahy brzdila i nepřesnost a Hanáci působili trochu nervózně. Jako kdyby se jim s odchody Filipa Zorvana a Radima Breiteho rozpadla mezihra.

V 89. minutě jsme po delší době viděli velkou šanci. Marek Matějovský mazaně rozehrál standardní situaci z poloviny hřiště a skvělým pasem za obranu našel Lukáše Maška. Ten svou příležitost neproměnil a bránu minul.

Na začátku čtyřminutového nastavení měli Olomoučané k dispozici roh. Po odrazu zpoza vápna zkoušel štěstí Šíp, technickou střelu namířil těsně nad břevno. Přesto se Andrův stadion ještě jedné trefy dočkal. A to v samém závěru utkání.

Tak se hraje fotbal. Do konce. Odvážně. Svůj druhý gól v utkání vstřelil po skvěle zahraném rohovém kopu Kliment, asistenci si připsal Jan Vodháněl.

Zdroj: Chance liga

Reklama

Oblíbené