Spojte se s námi


Fotbal

Leicester před novou sezonou: Nakonec bez Hložka, ale s novým trenérem

Leicester City se po roce opět vrací do Premier League. Klub, který v roce 2016 napsal mistrovskou pohádku, se chce v konkurenci ostatních udržet. Pomáhat k záchraně bude také veterán Jamie Vardy, kterému už je 37 let, ale i tak je největším lákadlem pro fanoušků soupeřů. Přestup Adama Hložka neklapl, tudíž nový trenér bude muset hledat někoho jiného.

Publikováno

dne

Leicester City se po roce opět vrací do Premier League. Klub, který v roce 2016 napsal mistrovskou pohádku, se chce v konkurenci ostatních udržet. Pomáhat k záchraně bude také veterán Jamie Vardy, kterému už je 37 let, ale i tak je největším lákadlem pro fanoušků soupeřů. Přestup Adama Hložka neklapl, tudíž nový trenér bude muset hledat někoho jiného.

  • Leicester musel po postupu měnit trenéra
  • Příchod Adama Hložka na poslední chvíli překazil Hoffenheim
  • Jamie Vardy může odehrát svou poslední sezonu v Premier League

Realizační tým

Není zvykem, aby klub, který postoupil vyměnil trenéra. Enzo Maresca s klubem postoupil z Championship ve stylu start-cíl, díky fotbalu založenému na držení míče, i přesto se po sezoně loučil. Využil nabídku koučovat Chelsea. Jeho nástupcem je Steve Cooper, který vyznává o dost jednodušší způsob hry. 44letý kouč naposledy působil v Nottingamu, odkud ho v prosinci vyhodili.

Obrana

Z obrany nikdo neodešel. Takže se fanoušci mohou těšit na působení Wouta Faese i nadále. Belgičan na evropském šampionátu podával velmi solidní výkony, a tak je pro mnohé překvapení, že nezvolil novou adresu. Společně s ním na stoperu nastupuje Jannik Vestergaard, kterého mohou fanoušci znát z působení v Southamptonu.

Jedinou posilou obranné řady je Caleb Okoli. Italský maldík s nigerijskými kořeny zvolil cestu do Leicesteru namísto setrvání v Atalantě. Ve svých 23 letech má na kontě 51 zápasů v Serii A a postupem času se dá očekávat, že bude nastupovat místo Vestergaarda. Na pravém beku stále hraje Ricardo Pereira, který má letité zkušenosti s Premier League.

Záloha

Do zálohy si nový trenér vybral hned 2 posily, přičemž ani jedna pravděpodobně nezamíří do základní sestavy. Michael Golding přestupuje z Chelsea za 5 milionu eur, v dospělém fotbale ovšem zatím odehrál pouze 1 minutu v FA Cupu. Facundo Buonanotte přichází na hostování z Brightonu a na rozdíl od svého nového kolegy už zkušenosti s dospělým fotbalem má. Ve 40 startech v Premier League si připsal 4 branky a 2 asistence.

Zároveň záložní řada utrpěla klíčovou ztrátu. Kiernan Dewbury-Hall zvolil odchod do Chelsea a opustil řady Foxes. 25letý ofenzivně laděný záložník byl jedním z hlavních strůjců návratu mezi elitu. V minulé sezoně měl na kontě 12 branek a 15 asistencí, jen těžko bychom našli produktivnějšího záložníka v Championship.

Útok

Na hrotu útoku nechybí legendární Jamie Vardy. Sice již má 37 let, přesto i v Championship oplýval skvělou střeleckou formou, třebaže neměl největší minutáž. Navíc má zkušeností na rozdávání. Samo za sebe mluví jeho 307 startů v barvách Leicesteru, během kterých nastřílel 137 branek.

K posílení došlo především na křídlech, dorazili Issahaku Fatawu a Bobby De Cordova-Reid. 20letý Fatawu je považován za diamant celého týmu, jelikož v loňské sezoně zapsal 7 branek a 13 asistencí, letos se od něj očekávají ještě lepší čísla. De Cordova-Reid dorazil jako volný hráč po tom, co loni zvládl v barvách Fulhamu 7 branek a 4 asistence.

Ideální sestava Leicesteru:

Hermansen
Pereira – Vestergaard – Faes – Justin
McAteer – Ndidi – Winks
Fetawu – Vardy – Mavididi

Zdroj: Transfermarkt

Reklama

Oblíbené