Spojte se s námi


Fotbal

Crystal Palace před novou sezonou: Klíč k úspěchu vede přes plnění pokynů

Crystal Palace se až díky únorové změně trenéra dostal ze sestupových problémů. V podobných výkonech, které Eagles podávali na jaře, chce realizační tým určitě pokračovat. V rámci přestupového období je zatím celek velmi neaktivní. Jediná velká změna přišla už dříve, a tou byl odchod Michaela Oliseho do Bayernu Mnichov.

Publikováno

dne

Crystal Palace se až díky únorové změně trenéra dostal ze sestupových problémů. V podobných výkonech, které Eagles podávali na jaře, chce realizační tým určitě pokračovat. V rámci přestupového období je zatím celek velmi neaktivní. Jediná velká změna přišla už dříve, a tou byl odchod Michaela Oliseho do Bayernu Mnichov.

  • Pod Glasnerem došlo k výraznému zlepšení výkonů, na které chce klub navázat
  • Po odchodu Oliseho se útočným lídrem mají stát Eze nebo Mateta
  • Crystal Palace vstupuje do sezony s touhou po historicky nejlepším umístění

Realizační tým

Oliver Glasner přebíral v únoru tým zcela na odpis. Crystal Palace nevyhrával zápasy a topil se v sestupových starostech. Nakonec z toho ovšem bylo 10. místo a pokud budou svěřenci rakouského kouče podávat stejné výkony už i na podzim, může jít o velmi vydařenou sezonu. Samozřejmě Glasner si v únoru přivedl celý svůj realizační tým.

Obrana

Nathan Ferguson a James Tomkins se s týmem rozloučili coby volní hráči po vypršení smlouvy. Novou posilou do obrany je marocký stoper Chadi Riad. 21letý obránce přestupuje z Realu Betis za 15 milionů eur, v La Lize stihl odehrát 27 zápasů. Přes ověřené trio stoperů však bude mít cestu do základní sestavy velmi složitou.

Největší hvězdou obrany je stoper Marc Guéhi, který zřejmě sezonu, i přes velký zájem Newcastlu a dalších velkoklubů, začne znovu v Crystal Palace. Od jeho (ne)udržení se odvíjí naděje Eagles na dobrou sezonu. Pokud Daniel Munoz a Tyrick Mitchell zůstanou zdraví, tak se Premier League může těšit na jejich ofenzivní stránku. Klub se zajímá navíc i o Robina Gosense, který by kraje obrany ještě více zkvalitnil.

Záloha

Jedinou posilou do zálohy je Daichi Kamada. Japonský špílmachr po konci smlouvy v Laziu zvolil Crystal Palace především díky vztahu s Glasnerem s kterým se zná ze společného působení ve Frankfurtu. Právě na sezony v Německu by chtěl Japonec navázat, jelikož byl velmi produktivní. V sezoně 2022/23 zapsal skvělých 16 branek a 7 asistencí.

O místa ve středu hřiště ovšem svedou největší bitvu Jefferson Lerma, Cheick Doucouré a Will Hughes. Daleko blíže k sestavě mají první 2 jmenovaní už jen kvůli tomu, že na ně trenér sázel v minulé sezoně. Není však vyloučeno, že bude hrát jen jeden společně s novou posilou z Lazia.

Útok

Nahradit Oliseho bude těžké, ale ne nemožné. Této role by se měl chopit Eberechi Eze, který s Francouzem táhl svůj tým v minulé sezoně. Otázkou je, jak na tom bude po zdravotní stránce. Pro případ nouze dorazil z Marseille Ismaila Sarr za 15 miilionů eur. Senegalský křídelník v Premier League už odehrál 50 zápasů, během kterých nastřílel 10 branek a na dalších 6 přihrál.

O pozici hrotového útočníka se porve duo Odsonne Edouard a Jean-Philippe Mateta. První jmenovaný má časté zdravotní potíže, a proto loni nastřílel pouze 8 branek, v opačném případě by se jeho čísla pohybovala úplně někde jinde. Mateta vynechá úvodní kola, jelikož dostal pár dnů volna po olympijském turnaji. 27letý Francouz je jinak volnou číslo 1, v minulé sezoně nasázel 19 branek a byl noční můrou soupeřů.

Ideální sestava Crystal Palace:

Henderson
Guéhi – Richards – Andersen
Munoz – Lerma – Doucoure – Mitchell
Kamada – Mateta – Eze

Zdroj: Transfermarkt

Reklama

Oblíbené