Spojte se s námi


Fotbal

Bournemouth před novou sezonou: Ztráta kanonýra sehraje klíčovou roli. Cherries to bez Solankeho nebudou mít lehké

Borunemouth se jako jeden z mála klubů udržel při svém návratu mezi elitu. Ve své 2. sezoně po návratu dokonce obsadil 12. místo, letos se tak čekalo ještě lepší umístění, to však nejspíš nevyjde. Botu do toho hodil odchod nejlepšího kanonýra celku Dominika Solankeho do Tottenhamu. Klub sice přilákal nové posily do ofenzivy, nahradit anglického kanonýra ovšem nebude vůbec lehké.

Publikováno

dne

Borunemouth se jako jeden z mála klubů udržel při svém návratu mezi elitu. Ve své 2. sezoně po návratu dokonce obsadil 12. místo, letos se tak čekalo ještě lepší umístění, to však nejspíš nevyjde. Botu do toho hodil odchod nejlepšího kanonýra celku Dominika Solankeho do Tottenhamu. Klub sice přilákal nové posily do ofenzivy, nahradit anglického kanonýra ovšem nebude vůbec lehké.

  • Bournemouth se musí vyrovnat s odchodem nejlepšího kanonýra loňské sezony
  • Záložní řada týmu je jedinou zálohou v Premier League, která nedostala žádnou posilu a ni neutrpěla ztrátu

Realizační tým

Andoni Iraola se svým štábem chopil Cherries během loňského léta. Kupodivu si s sebou nepřivedl žádného asistenta a nechal si bývalé zaměstnance. Tým byl loni favoritem na sestup, Španěl ovšem dodal hráčům elán a kombinačním fotbalem obsadil 12. místo. V létě přišel individuální trenér Matt Harrold, který si bude věnovat především zraněným hráčům.

Obrana

Citelnou ztrátu zapisuje také obrana. Lloyd Kelly se rozhodl nepodepsat novou smlouvu a odešel do Newcastlu s vidinou lepšího umístění a možné účasti v Lize mistrů. Tím však výčet odchodů končí a šance na udržení sílí. Jako loni obranou linii bude držet Ilya Zabarnyi, kterému je stále teprve 21 let.

Bournemouth posiloval ze zvučných celků. Z Barcelony přichází Araujo, nikoliv však hvězdný Ronald ale Julián. 23letý krajní obránce si během loňské sezony v barvách Las Palmas připsal 1 branku ve 25 zápasech.

Na stoperu z Juventusu přišel Dean Huijsen, kterému je teprve 19 let. V barvách AS Řím ovšem zvládl 2 branky a 1 asistenci ve 14 zápasech, Iraola by si přál, aby se dokázal prosadit. Tým se možná dočká hvězdné posily Giorgiho Mamardashvilliho, který když přestoupí do Liverpoolu tak v Bournemouthu stráví sezonu na hostování.

Záloha

Je to až neuvěřitelné, že klub ze středu tabulky Premier League v rámci záložní řady nikoho neztratil ani nezískal. Záložní řada zůstává netnutá. Z hostování se jen vrací Hamed Traoré, který sezonu strávil v Neapoli. Španělský trenér má k dispzici až 10 hráčů na 2 pozice pivota a případně na ofenzivního záložníka.

Problémem jsou však zranění hráčů záložní řady. Tyler Adams odehrál jarní část i Copu Americu s bolestmi řad a po turnaji podstoupil operaci. Začátek ligového ročníku taktéž nestihne David Brooks, který se dostává ze zranění. Středová dvojice tak bude muset být ve složení Lewis Cook a Ryan Christie. Problémem může být jen jejich ofenzivní stránka, jelikož Skot vstřelil v Premier League 1 branku a Cook žádnou.

Útok

Útoku dominoval Dominic Solanke, to se však chtě nechtě změní. Společně s Angličanem odešel také veterán Kieffer Moore, který si vybral Sheffield a Jamal Lowe odešel na hostování. Místo v útoku by měl obsadit turecký Enes Unal, ten však nestihne začátek sezony kvůli zranění.

Útok tak přichází spasit Evanilson z Porta za 47 milionů eur. Brazilec loni nastřílel 25 branek a 7 asistencí, Cherries si od něj slibují velké věci. Křídelní prostory mají pod palcem Marcus Tavernier a Antoine Semenyo. Těžkou konkurenci jim přichází dělat Luis Sinisterra z Leedsu.

Kolumbijský záložník v minulé sezoně vstřelil 4 branky a přidal 3 asistence. Justin Kluivert, který je také křídelníkem často nastupoval na pozici ofenzivního záložníka, kde mu to dost vyhovovalo. Otázkou jen je, jak se bude cítit pod jiným útočníkem než Solankem.

Ideální sestava Bournemouthu:

Neto

Aarons – Zabarnyi – Senesi – Kerkez

Adams – Cook

Sinisterra – Kluivert – Tavernier

Evanilson

Zdroj: Bournemouth, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené