Spojte se s námi


Fotbal

Nottingham před novou sezonou: Posílení na všech postech. Když si tým sedne, bude hrát střed tabulky

Nottingham se v loňské sezoně zachránil jen tak tak, skončil a první nesestupové pozici. Podobnému scénaři by se řecký majitel klubu raději vyhnul a proto už teď do týmu nakoupil velmi drahé a zvučné posily. Nuno Espirito Santo převzal tým v prosinci loňského roku a dokázal ho udržet v elitní soutěži, letos jsou cíle ještě vyšší a střed tabulky by nemusel být pouhým snem.

Publikováno

dne

Nottingham se v loňské sezoně zachránil jen tak tak, skončil a první nesestupové pozici. Podobnému scénaři by se řecký majitel klubu raději vyhnul a proto už teď do týmu nakoupil velmi drahé a zvučné posily. Nuno Espirito Santo převzal tým v prosinci loňského roku a dokázal ho udržet v elitní soutěži, letos jsou cíle ještě vyšší a střed tabulky by nemusel být pouhým snem.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Jarní výkony pod portugalským trenérem dodávají fanouškům naději na lepší umístění
  • Klub utratil více než 80 milionu eur za přestupy

Realizační tým

Espirito Santo je známý především ze svého působení z Wolves tím, že dokáže velmi dobře sehrát svůj tým, ačkoliv v něm může být daleko více hráčů, než by bylo potřeba. Právě tato vlastnost bude i tentokrát potřeba. Nikoho zřejmě nepřekvapí, že jediným novým členem trenérského štábu je portugalský video analytik Francisco Belo, který dříve taktéž působil u Wolves.

Obrana

Právě tato část týmu utrpěla pravděpodobně největší škody. Moussa Niakhaté se stěhuje do Lyonu za necelých 32 milionů eur. Dále odešel také Scott McKenna a Jonathan Panzo zvolil hostování v Portugalsku. Navíc Felipe ukončil kariéru, Odysseas Vlachodimos odešel do Newcastlu. O pozici jedničky tak soutěží nová posila Carlos Miguel a stávající Matt Turner s Matzem Selsem.

Odchod Niakhatého nemusí klub vůbec mrzet, jelikož místo něj přichází zvučné jméno. Nikola Milenkovič zvolil odchod z italské Fiorentiny a anglický klub vyšel na 14,3 milionu eur. Ve svých 26 letech má srbský stoper na kontě 216 zápasů v italské Serii A. Měl by se stát oporou zadních řad Nottinghamu.

Záloha

Francouzský Lyon vzal Nottingham útokem a po posile do obrany si zde vyhlédl i posilu do zálohy. Orel Mangala se do Francie stěhuje za necelých 24 milionu eur. S ním odchází i zkušený Remo Freuler, ten však posílil italskou Bolognu. Brandon Aguilera zvolil Rio Ave, Marko Stemenic si jako destinaci na hostování vybral Olympiakos a Lewis O’Brien americké LAFC. Cheikhou Kouyaté neobdržel nabídku nové smlouvy a hledá si nový klub. Výčet odchodů v záložní řadě je tak celkem velký.

Espirito Santo si místo odpadlíků vybral 2 nová jména. Elliot Enderson přichází za více než 40 milionu eur z Newcastlu a Marko Stamenic z Olympiakosu. První jmenovaný odehrál v Premier League 44 zápasů, během kterých si připsal 3 asistence. Novozélandský fotbalista je fotbalovým světoběžníkem, jelikož ve svých 22 letech hrál v Dánsku, Srbsku, Řecku a teď přichází do Anglie. Dosavadní hvězdou záložní řad byl Morgan Gibbs-White a na tom se ani teď nic nemění.

Útok

Na hrotu útoku působí urostlý Chris Wood, který by ani tentokrát neměl nikoho jiného na toto místo pustit. Anthony Elanga společně s Callumem Hudson-Odoiem v minulé sezoně působili na křídlech. Jestli to tak však zůstane i letos, to je otázka. Anglický fotbalista si letos sice připsal 8 branek a 2 asistence, ale přichází mu nová konkurence, což platí i pro Elangu.

Nottingham se rozhodl koupit Jota Silvu z Vitórie Guimaraes za 7 milionů eur, Erica da Silvu Moreiru ze St. Pauli a Ramóna Sosu z argentinského CA Talleres. Portugalec v minulé sezoně nastřílel 15 branek a přidal k nim 7 asistencí, což ho řadilo mezi nejproduktivnější hráče portugalské ligy. Sosa nasbíral 7 gólů a 6 asistencí během 21 startů. Silva Moreira ovšem přichází jako investice do budoucna, jelikož toho příliš v dospělém fotbale ještě neodehrál.

Ideální sestava Nottingamu:

Sels
Williams – Milenkovic – Murillo – Aina
Enderson – Danilo
Elanga – Gibbs-White – Hudson-Odoi
Wood

Zdroj: Transfermarkt, Nottingham Forest

Reklama

Oblíbené