Spojte se s námi


Fotbal

Bývalý kapitán Sparty má první start v La Lize. Ladislav Krejčí střídal v závěru utkání. Na jeho postu odehrál konkurent skvělý zápas

První zápas si zapsal ve španělské La Lize bývalý kapitán Sparty Ladislav Krejčí. Český obránce střídal v závěru remízového utkání jeho Girony na hřišti Realu Betis (1:1). Na obvyklém Krejčího postu sehrál skvělý duel konkurent Daley Blind.

Publikováno

dne

První zápas si zapsal ve španělské La Lize bývalý kapitán Sparty Ladislav Krejčí. Český obránce střídal v závěru remízového utkání jeho Girony na hřišti Realu Betis (1:1). Na obvyklém Krejčího postu sehrál skvělý duel konkurent Daley Blind.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Girona remizovala na půdě Realu Betis 1:1
  • Ladislav Krejčí střídal až v závěru utkání
  • Na jeho postu hrál skvěle Daley Blind

Byla to velká věc. Ladislav Krejčí přestupoval do Girony jako kapitán dvojnásobných mistrů ligy, dvojnásobný vítěz českého poháru a stabilní člen české reprezentace. Hned na začátku přípravy katalánského klubu ho ovšem postihly zdravotní problémy.

Na start slavné La Ligy se ale stihl pětadvacetiletý stoper nachystat a tak trenérovi Michelovi nechyběl v nominaci na úvodní zápas nového ročníku. Girona vyrazila na půdu Realu Betis, který se shodou okolností o služby bývalého Sparťana také zajímal.

V základní sestavě ale odchovanec brněnského fotbalu chyběl. Na jeho pozici levého stopera nastoupil zkušený nizozemský harcovník Daley Blind a nutno dodat, že odehrál vynikající utkání. Pomohl ke konečné remíze 1:1.

Bývalý kapitán Sparty střídal v 81. minutě

Duel už v šesté minutě otevřel domácí obránce se zkušeností z Barcelony Marc Bartra. Hosté srovnali až v 72. minutě. Po nahrávce Almeny se prosadil devatenáctiletý mladík Gabriel Misehouy, který do Girony dorazil z Ajaxu Amsterdam.

Čas českého reprezentanta přišel o devět minut později. Svůj první start v nejvyšší španělské soutěži si Krejčí připsal poté, co si plácl s odcházejím Abelem Ruizem. Společně s Čechem přišel na hřiště také zkušený Uruguayec Cristhian Stuani.

„Není špatné skórovat hned v prvním zápase sezóny, ale chtěli jsme v Seville vyhrát. Do dalších utkání půjdeme právě s touto myšlenkou, chceme pravidelně vyhrávat,“ řekl pro klubový web křídelník Girony Bryan Gil.

Další zápas hraje Krejčí a spol. až příští neděli a opět na venkovním hřišti. Těžký los začátku ligové soutěže jim do druhého kola přisoudil mohutně posilněné Atlético Madrid.

Zdroj: Girona FC, La Liga

Reklama

Oblíbené