Spojte se s námi


Chance Liga

Nová disciplinární komise rozdala tvrdé tresty! Obě pražská S musí zaplatit přes 200 tisíc za pyrotechniku

Disciplinární komise LFA má nové složení, ani to ale netoleruje pyrotechniku. Dva největší kluby u nás si nyní vyslechly verdikt za chování svých fanoušků a obě pražská S musí zaplatit tučnou pokutu. Předseda DK Jiří Matzner poté vysvětlil, proč k tomuto rozhodnutí došlo.

Publikováno

dne

Disciplinární komise LFA má nové složení, ani to ale netoleruje pyrotechniku. Dva největší kluby u nás si nyní vyslechly verdikt za chování svých fanoušků a obě pražská S musí zaplatit tučnou pokutu. Předseda DK Jiří Matzner poté vysvětlil, proč k tomuto rozhodnutí došlo.

  • Discplinární komise LFA má nové složení
  • Ani to ale netoleruje používání pyrotechniky
  • Obě pražská S znají svůj trest

Disciplinární komise LFA se proměnila, tresty za pyrotechniku ale zůstávají. Trest si nyní vyslechla obě pražská S, přičemž pokuta je v řádu nižších statisíců.

Slavia je potrestána za porušení povinností pořadatele (pronesení a použití pyrotechniky) v utkání 2. kola Chance Ligy proti SK Dynamo České Budějovice pokutou ve výši 250 tisíc korun.

Sparta za stejný prohřešek musí platit kvůli utkání 3. kola Chance Ligy proti FK Dukla Praha, přičemž trest je o 50 tisíc nižší, tedy 200 tisíc korun.

Komentář předsedy DK LFA Jiřího Matznera

„Disciplinární komise LFA je silně znepokojena množstvím pyrotechniky, které se od začátku sezony objevilo a bylo použito na stadionech Chance Ligy, zejména pak na domácích zápasech pražských klubů Slavie a Sparty.

Vedle samotného množství pronesené a použité pyrotechniky má DK LFA značné obavy z druhu používané pyrotechniky, který se v poslední době na stadionech ve velké míře objevuje. Jde o vystřelovací pyrotechniku, která svým rozsahem vizuálně odpovídá klasickým ohňostrojům.

Ani při odborném použití takového množství a formy pyrotechniky nelze vyloučit riziko zranění, navíc v oblastech s vysokou koncentrací osob. Reálně se proto bavíme o hazardování a vážném ohrožení zdraví, ať už samotných fanoušků nebo přímo aktérů utkání na hrací ploše.

Při incidentech podobných těm, které se staly v uvedených utkáních, může v řadě případů dojít k bezprostřednímu ohrožení velkého počtu osob, ať už pouhou neobratností při manipulaci, vadou použitého typu pyrotechniky, či jakoukoliv jinou doslova smolnou událostí.

DK LFA chce proto dnešním rozhodnutím vyslat důrazný vzkaz, že ochranu zdraví všech osob na stadionu a dodržování pravidel bere velice vážně a proti podobně masivnímu a rizikovému použití pyrotechniky bude postupovat přísně.

Proto potrestala klub SK Slavia Praha, jejíž fanoušci se během utkání 2. kola proti Českým Budějovicím provinili masivní použitím pyrotechniky opakovaně, pokutou ve výši 250 tisíc korun. Spartu Praha za „ohňostroj“ v utkání 3. kola proti pražské Dukle potrestala pokutou 200 tisíc korun,“ oznámil nový předseda DK LFA Jiří Matzner.

Zdroj: LFA

Reklama

Oblíbené