Spojte se s námi


Fotbal

Ipswich před sezonou: Tvrdý boj o záchranu do posledních kol

Ipswich Town postoupil i s pomocí Václava Hladkého v bráně do Premier League. Dokáže se po návratu mezi anglickou smetánku udržet, nebo po vzoru Lutonu a jiných předchůdců sestoupí už v úvodní sezoně? Tým začal po postupu posilovat na všech postech. Bude to stačit?

Publikováno

dne

Ipswich Town postoupil i s pomocí Václava Hladkého v bráně do Premier League. Dokáže se po návratu mezi anglickou smetánku udržet, nebo po vzoru Lutonu a jiných předchůdců sestoupí už v úvodní sezoně? Tým začal po postupu posilovat na všech postech. Bude to stačit?

  • Ipswich postoupil do Premier League poprvé po 22 letech
  • Největší dosavadní posilou je bezpochyby Kalvin Phillips
  • Václav Hladký týmu vychytal postup, ale klub po sezoně opustil

Realizační tým Ipswich Town

Ipswich po postupu změny v realizačním týmu nedělal. Klub vede od roku 2021 Kieran McKenna, což se rozhodně měnit nebude. Anglický stratég má ve svých 38 letech vrchol kariéry před sebou a nejspíše by za něj považoval i záchranu v Premier League.

Obrana

Václav Hladký se tak trochu náhodou díky zranění svého konkurenta stal na začátku minulé sezony jedničkou a na své místo už nikoho nepustil. Český brankář se ale s klubem nedohodl na prodloužení kontraktu a zamířil jinam. Místo něj bude branku hájit zřejmě Arijanet Murič, posila z Burnley. Srbský brankář přichází za 9,5 milionů eur s tím, že sestup moc dobře zná.

Posílit obrannou řadu přijde Jacob Greaves z Hullu za necelé 2 miliony eur. Angličanovi je teprve 23 let a pokud mu bude přát zdraví, může se skvěle prodat do jednoho z předních anglický klubů. Jako volný hráč zvolil smlouvu s nováčkem Ben Johnson, který uvážil, že v Ipswich Town dostane největší minutáž. Mnohé o pevnosti obrany napoví už úvodní zápas s Liverpoolem.

Záloha

Záložní řada doposud nepřinesla žádnou velkou změnu. Do doby, než byl ohlášen přestup Kalvina Phillipse z Manchesteru City. Anglický záložník, který má několik startů v reprezentaci, může být spásou.

Roli kapitána vykonává Sam Morsy, kterému je 32 let. Nejčastěji vedle něj nastupuje Massimo Luongo s číslovkou 31 v kolence věku. O něco lépe na tom je Jack Taylor, kterému je teprve 26, ale kvalitativně na nejvyšší soutěž nemusí stačit.

Útok

Největší haló vzbudil přestup Omariho Hutchinsona z Chelsea za 23,5 milionů eur. Jamajský křídelník loni týmu pomohl 10 brankami k postupu a za odměnu si vysloužil trvalý přestup. Velká očekávání létají nad Liamem Delape, který přichází z akademie Manchesteru City. Angličan loni v barvách Hullu nastřílel 8 branek a 2 připravil.

Coby možná posila se jeví Jens Cajuste z Neapole. 25letý švédský křídelník má tržní hodnotu okolo 10 milionů eur, což vzbuzuje zájem. Problémem však může být, že v loňské sezoně, ve které nastoupil do 35 zápasů nezaznamenal jediný gól. Pouhé 2 asistence jsou opravdu prachbídné.  Produktivita sehraje velkou roli v boji o záchranu.

Ideální sestava Ipswich Town:

Murič

Johnson – Woolfenden – Burges – Greaves

Luongo – Phillips

Delap – Chaplin – Hutchinson

Hirst

Zdroj: Ipswich Town

Reklama

Oblíbené