Spojte se s námi


Tenis

Návrat z říše snů! Lehečka zdolal Medveděva a zahraje si osmifinále Masters

Česká tenisová jednička navázala na skvělé výsledky. Jiří Lehečka pokračuje i po tříměsíční pauze ve výborných výkonech. V Cincinnati opět porazil Medveděva a na posledním turnaji Masters před US Open si zahraje o účast ve čtvrtfinále.

Publikováno

dne

Česká tenisová jednička navázala na skvělé výsledky. Jiří Lehečka pokračuje i po tříměsíční pauze ve výborných výkonech. V Cincinnati opět porazil Medveděva a na posledním turnaji Masters před US Open si zahraje o účast ve čtvrtfinále.

  • Lehečka vyhrál po svém návratu i druhé utkání
  • Medveděvovi nepovolil ani set
  • O postup do čtvrtfinále si zahraje s Američanem Tiafoem

Na jeho návrat se opravdu dlouho čekalo. Jiří Lehečka byl kvůli únavové zlomenině obratle více než čtvrt roku mimo hru.

Dvaadvacetiletý tenista ale po svém návratu navázal na svou velmi nadějnou sezónu přesně tam, kde před pauzou skončil. Opět porazil Medveděva.

Ruský tenista se letos dostal do dvou finále. Ve Wimbledonu jej vyřadil až pozdější šampion Alcaraz mezi čtyřmi nejlepšími.

Na Masters v Cincinnati patřil rodák z Moskvy mezi velké favority. Turnaje na tvrdém povrchu jsou totiž jeho oblíbeným tenisovým živlem. Na Lehečku ale stejně jako v Madridu těsně před Lehečkovým odstoupením nestačil.

Lehečka a jeho vítězství

Český tenista nebyl favoritem tohoto zápasu. V prvním kole si poradil s Argentincem Navonem. Pořádný test jej ale měl čekat právě až v zápase s Medveděvem.

Zápas probíhal v podstatě podobně byť ve vyšší kvalitě. Základem byl výborný servis. Lehečka ten svůj za celý zápas ani jednou neprohrál.

Pro vývoj první sady byl rozhodující jednáctý gem. Lehečka v něm winnerem odvrátil brejkbol Rusa a brzy poté ovládl jednoznačně i zkrácenou hru.

Ve druhém setu Lehečka využil slabšího momentu Medveděva na servise. Ta přišla v sedmé hře, kdy favorit utkání vyprodukoval dvě dvojchyby. Tou druhou gem ukončil a Lehečka šel do vedení 4:3.

Natrvalo to dlouho a zápas byl u konce. Po jedné hodině a čtyřiceti minutách se z postupu raduje Lehečka.

Dvaadvacetiletý Čech si tak zahraje mezi šestnácti nejlepšími na skvěle obsazeném turnaji. O postup do čtvrtfinále se utká s domácím Tiafoem.

Byť i tento Američan na betonu jako doma, Lehečka rozhodně nebude bez šance. Český tenista může navázat na několik zápasů, který Tiafoe ztratil proti soupeřům, které by měl porážet.

Z Američanova vyjádření na adresu svých přemožitelů docela jasně vyznívá, v jaké pohodě letos šestadvacetiletý hráč je. Na Australian Open jej mimochodem překvapivě vyřadil Tomáš Macháč.

Zdroje: ATP, X

Reklama

Oblíbené