Spojte se s námi


eSport

LLA: INFINITY odvalili z cesty i Isurus Gaming a ve finále vyzvou Movistar R7

Publikováno

dne

Latinskoamerická liga LLA se blíží do svého finiše a zbývá vyřešit poslední otázku. Kdo se stane vítězem letního splitu, zajistí si účast na Worlds a také účast v nové americké superlize? Odpověď dostaneme 24. srpna, kdy se finále odehraje.

  • Duel, který měl rozhodnout o vyzyvateli Movistar R7
  • INFINITY po senzaci s Estral Esports nebyli proti Isurus Gaming favoritem
  • Trpělivost přinesla outsiderovi další cenný skalp

Po překvapivém úspěchu týmu INFINITY v minulém kole, kdy celek dokázal vyřadit Estral Esports, se do jejich cesty postavil další tým se zkušenostmi ze světových kolbišť. Isurus Gaming, kteří doufají v určitý návrat mezi tu absolutní špičku regionu, skončili v základní části druzí. Ovšem první střet o titul krále LLA jim nevyšel. Isurus prohráli s Movistarem R7 (1-3) a museli jít do opravné série.

Tam na ně čekalo právě překvapení z minulého kola. Isurus ovšem dle předpokladů byli výrazným favoritem a moc lidí nepředpokládalo, že by INFINITY zopakovalo stejný úspěch. Hlad po úspěchu a možná i aktuální psychická výhoda hrála outsiderovi do karet. INFINITY se ujalo vedení 1-0 a čekalo s čím přijde soupeř.

Ten dokázal za stavu 0-1 zareagoval a dvěma výhrami postupně získal matchpoint. Ovšem tým, který na jaře zachraňoval příslušnost mezi elitou, nehodlal složit zbraně. Outsider trestal chyby soupeře a hlavně prokázal v klíčových momentech větší trpělivost. INFINITY si vynutilo svojí bojovností rozhodující pátou hru.

Oba celky v tíze okamžiku hledali cestu, jak překvapit soupeře a zároveň neudělat nějakou fatálnější chybu. Do 26. minuty se počet celkových killů zastavil na pouhém čísle pět. Trpělivost a větší rozvaha na mapě ale stála na straně INFINITY. To dokázalo přežít kritický moment a zasadilo Isurusu smrtící úder. Nakonec porazilo favorita 3-2 na zápasy a 24. srpna vyzvou krále LLA – Movistar R7 o titul, Worlds a účast v americké superlize.

Zdroj: LLA, Leaguepedia

Reklama

Oblíbené