Spojte se s námi


Fotbal

Fulham před novou sezonou: Ztráta klíčového hráče a posílení útoku

Fulham skončil v loňské sezóně na skvělém 13. místě. Zdviženým prstem byl však nejvyšší věkový průměr ze všech klubů Premier League. Joao Palhinha zvolil přestup do německého Bayernu, bez něj šance na lepší umístění výrazně klesají. Překonat 13. místo bude velmi těžký úkol.

Publikováno

dne

Fulham skončil v loňské sezóně na skvělém 13. místě. Zdviženým prstem byl však nejvyšší věkový průměr ze všech klubů Premier League. Joao Palhinha zvolil přestup do německého Bayernu, bez něj šance na lepší umístění výrazně klesají. Překonat 13. místo bude velmi těžký úkol.

  • Fulham opustil Palhinha, který byl klíčovým hráčem a nepřišla místo něj adekvátní náhrada
  • Nejvíce se posiloval útok, největší posilou je Smith-Rowe
  • Fulham podle predikcí skončí hůře než v minulé sezoně

Portugalec Marco Silva vede střídačku Fulhamu od roku 2021 a zřejmě ještě dlouho bude. Pod jeho vedením se tým pravidelně umisťuje kolem poloviny tabulky a záchranářským bitvám se vyhýbá.

U fanoušků si navíc ještě více šplhl, když v létě odmítl nabídku z Al-Ittihad. Celý realizační tým je oproti minulé sezoně nezměněný.

Obrana

Obrana doposud prošla největšími změnami. Do Saúdské Arábie se vydal Marek Rodák, po konci smlouvy odešli Tosin Aderabioyo a Tim Ream. Především první jmenovaný byl členem základní sestavy a jeho výkonnost v poslední části sezóna rostla směrem vzhůru.

Do týmu místo odchozích hráčů dorazil z Tottenhamu Ryan Sessegnon a z Villarrealu stoper Jorge Cuenca. Španělský stoper ma poněkud větší šance na základní sestavu.

Na pozici anglického obránce totiž hraje Antonee Robinson, který je klíčovým mužem celého mužstva. Klub má ještě zájem o Diega Carlose z Aston Villy, jeho přestup zatím není nikterak potvrzený.

Záloha

Právě tato část kádru Fulhamu utrpěla největší oslabení. Portugalský klenot Palhinha zamířil do Bayernu a místo něj zatím nikdo nedorazil. Přitom tato pozice by měla být prioritou. Tyrese Francois taktéž opustil fulhamské řady, a to po skončení smlouvy.

Velkou posilou je však příchod Emila Smith-Rowea z londýnského Arsenalu. 24letý ofenzivní záložník vyšel klub na necelých 32 milionů eur. Společně s ním v záloze může nastupovat Andreas Pereira, který po odchodu z United ve Fulhamu značně pookřál.

Útok

Na hrotu útoku má jisté místo Rodrigo Muniz. Brazilec v minulé sezoně zaznamenal 9 branek a 1 asistenci. Právě od něj se letos očekává příval branek. Raúl Jiménez po zranění lebky už není jako dřív a tak bude nejspíše jen zastupovat Munize v případě nouze.

Na křídle nastoupí Alex Iwobi, který podobně jako Pereira po přestupu z velkého klubu pookřál. Místo něj však není žádná adekvátní náhrada a tak by se Fulham měl po nějakém křídelníkovi ještě porozhlédnout.

Ideální sestava Fulhamu:

Leno

Castagne – Cuenca – Bassey – Robinson

Reed – Lukič

Smith-Rowe – Pereira – Iwobi

Muniz

Zdroj: Transfermarkt

Reklama

Oblíbené