Spojte se s námi


Fotbal

Emotivní rozloučení! Sergi Roberto po letech odchází z Barcelony, pro svou fotbalovou rodinu si nachystal dojemný projev

Konec velké legendy. Barcelona v pondělí oficiálně potvrdila odchod srdcaře a skutečného dříče. Sergi Roberto oblékal dres katalánského giganta už od mládežnického věku, v úterý se pak s celou rodinou Barcelony i fanoušky definitivně rozloučil.

Publikováno

dne

Konec velké legendy. Barcelona v pondělí oficiálně potvrdila odchod srdcaře a skutečného dříče. Sergi Roberto oblékal dres katalánského giganta už od mládežnického věku, v úterý se pak s celou rodinou Barcelony i fanoušky definitivně rozloučil.

Vsaďte si s bonusem a získejte 500 Kč zdarma

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Barcelona v pondělí oficiálně potvrdila odchod srdcaře a skutečného dříče
  • Sergi Roberto oblékal dres katalánského giganta už od mládežnického věku
  • Dvaatřicetiletý záložník se v úterý definitivně rozloučil s barcelonskou rodinou i fanoušky

Odchod klubové legendy vždy vzbuzuje velké emoce. V tomto přestupovém okně už se se svou ikonou loučil Real Madrid, když konec v klubu oznámil Nacho.

A nyní to potkalo i Barcelonu. Ve slavném katalánském velkoklubu totiž končí Sergi Roberto, který na Camp Nou přišel už v mládežnickém věku. Původně to přitom vypadalo, že se dvaatřicetiletý hráč s Barcelonou domluví na prodloužení smlouvy.

A taky, že se Sergi Roberto na novém kontraktu domluvil. Jenže se změnou manažera došlo také ke změně plánů a tento zkušený středopolař si nakonec musí hledat angažmá jinde.

Součástí katalánské rodiny byl od roku 2006, do seniorského mužstva se pak dostal v roce 2013. A ačkoliv nevynikal v gólových statistikách nebo nebyl nejkreativnějším záložníkem v historii klubu, svou pracovitostí, loajalitou a přístupem se stal jeho ikonou.

Sergi Roberto odehrál v barcelonském dresu celkově 373 soutěžních zápasů s bilancí 19 gólů a 43 asistencí. Sedmkrát se stal šampionem La Ligy, šestkrát zvedl nad hlavu trofej pro vítěze Copa del Rey, dvakrát oslavil zisk prvenství v Lize mistrů.

Nyní se ale srdcař Barcelony loučí. V úterý odpoledne se postavil před svou fotbalovou rodinu a pronesl vyjádření, které mnohým vzalo dech.

Navždy vás budu nosi ve svém srdci, pronesl Sergi Roberto

„Od svého debutu jsem měl to štěstí, že jsem sdílel šatnu s velkými idoly, kteří se stali mými přáteli, vyhráli jsme mnoho titulů a zažili kouzelné noci. Kdo by mi byl řekl, že odehraji 373 zápasů s klubem svého života a budu prvním kapitánem, který převezme štafetu po Messim, Busim, Xavim a spol.,“ uvedl Roberto, jehož slova cituje server Football Espaňa.

„Chtěl bych poděkovat prezidentům, pracovníkům, vedoucím provozu a dlouhému seznamu lidí, kteří mi to umožnili. S fanoušky bych se nejraději rozloučil na hřišti, ale budu vám navždy vděčný za podporu v těchto letech, kdy jsme prožili nezapomenutelné chvíle. Navždy vás budu nosit ve svém srdci,“ doplnil.

Roberto rovněž poděkoval svým spoluhráčům, klubu, zaměstnancům, manželce Coral a rodině. Zvláštní věnování však zanechal své matce, která zemřela v roce 2019 po dlouhém boji s nemocí. Není tak divu, že se zkušený fotbalista na konci svého projevu rozplakal.

„Mami, přestože jsi tu v posledních letech nebyla se mnou, byla jsi to ty, kdo mi dodával sílu jít dál i v těch nejtěžších chvílích. Jsem si jistý, že bys byla velmi pyšná na kariéru, kterou jsem v Barce prožil.“

Zdroj: FC Barcelona, Football Espaňa, Transfermarkt, X

Reklama

Oblíbené