Spojte se s námi


Chance Liga

Rigo do Ameriky? Dal jsem mu pohlavek, řekl Hapal k nabídce z MLS. On, i další hráči jsou žhavým zbožím pro Evropu, ví kouč Baníku

Tomáš Rigo je v současné době jedním z nejdůležitějších hráčů ostravského Baníku. O mladého slovenského středopolaře každopádně je zájem, nedávno měl na stole nabídku z americké MLS. Trenér Pavel Hapal se po zápase s Hradcem vyjádřil ohledně jeho teoretického odchodu z Baníku.

Publikováno

dne

Tomáš Rigo je v současné době jedním z nejdůležitějších hráčů ostravského Baníku. O mladého slovenského středopolaře každopádně je zájem, nedávno měl na stole nabídku z americké MLS. Trenér Pavel Hapal se po zápase s Hradcem vyjádřil ohledně jeho teoretického odchodu z Baníku.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Tomáš Rigo je momentálně jedním z nejdůležitějších hráčů Baníku
  • Perspektivní slovenský středopolař měl nabídku z MLS
  • Baník však nabídku na přestup odmítl, ke spekulacím se vyjádřil i trenér Pavel Hapal

Fanoušci ostravského klubu mohou být se vstupem do nového soutěžního ročníku spokojeni. Na úvod sezóny sice Baník prohrál v Ďolíčku, pak ale přišly dvě ligové výhry v řadě a především skvělé představení na poli pohárové Evropy.

Především zápas proti Kodani potěšil nejen oko fanouška Baníku. Slezané ale jednoduše zjistili, že mají kvalitu na to, aby dokázali být konkurenceschopní i vůči tak silnému a slavnému soupeři.

V Dánsku si totiž svěřenci Pavla Hapala vytvořili několik příležitostí a nebýt zřejmě až tristní efektivity v zakončení, mohli jsme nyní hovořit o zcela jiném výsledku.

Nicméně, Baník si i tak do odvety vypracoval velmi slušný výsledek. Vše je otevřené, v Ostravě navíc svůj milovaný klub požene dopředu vyprodaný stadion.

Velmi důležité také je, že aktuálně sedmý celek Chance Ligy ukázal v Kodani jasnou herní tvář, hlad po vítězství, postupu a také to, že se nebojí hrát. Velkou zásluhu na tom má také středopolař Tomáš Rigo, který vytvořil pevný střed s Jiřím Boulou.

O dvaadvacetiletého rodáka z Popradu každopádně je zájem v zahraničí. Nedávno mu na stůj přistála nabídka z Minnesoty, která hraje americkou MLS. Baník ji však odmítl, i když by za Riga dostal ještě víc peněz než za transfer Jiřího Letáčka do španělského Getafe.

Rigo do MLS? Dal jsem mu v kabině pohlavek, směje se Hapal

K nabídce pro Riga se ostatně na tiskové konferenci po zápase s Hradcem Králové vyjádřil i lodivod Baníku Pavel Hapal. Ten si není jistý, zda by americká soutěž byla pro slovenského reprezentanta zajímavá.

„Dal jsem mu pohlavek v kabině a říkám: kam chceš odcházet?! Ty brďo, však máš ještě dost času,“ usmíval se Hapal po utkání s Hradcem.

„Nevím, jestli by Amerika pro něj byla zajímavá. Má před sebou mistrovství Evropy do 21 let. Je to pro nás důležitý hráč. Myslím si, že by ta nabídka musela být fakt úplně (někde jinde),“ pokračoval kouč slezského klubu.

Ten také dále podotkl, že se hráče snaží od takových věcí oprostit. V minulosti už se mu stalo, nejen v Baníku, že jakmile měl hráč zamotanou hlavu, například právě z možného přestupu, šel výkonnostně dolů. A tomu se chce kouč Hapal vyhnout.

„Tomáš je v tomto, myslím si, normální. On, ale i další hráči jsou žhavým zbožím do evropského fotbalu. Vnímá to velice s pokorou a dělá všechno pro to, aby byl Baník úspěšný,“ dodal Hapal.

Zdroj: FC Baník Ostrava, iSport, X

Reklama

Oblíbené