Spojte se s námi


Bojové sporty

Bývalý šampion Oktagonu a Vémolův rival Viktor Pešta čelí lavině nenávistné kritiky kvůli podpoře Prague Pridu. Dočkal se i homofobních urážek

Svoboda? Té mají někteří lidé plnou pusu. Jakmile však někdo udělá či podpoří něco, co se jim nelíbí, rázem by mělo dojít k zákazům a horším věcem. Své o tom nyní ví Viktor Pešta. Bývalý šampion Oktagonu čelí šílené lavině nenávistné kritiky.

Publikováno

dne

Svoboda? Té mají někteří lidé plnou pusu. Jakmile však někdo udělá či podpoří něco, co se jim nelíbí, rázem by mělo dojít k zákazům a horším věcem. Své o tom nyní ví Viktor Pešta. Bývalý šampion Oktagonu čelí šílené lavině nenávistné kritiky.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Viktor Pešta je mezi MMA bojovníky v mnohém odlišný
  • O víkendu se objevil na akci Prague Pride
  • Na sociálních sítích čelí nechutné kritice

Byl druhým českým bojovníkem v UFC. Jak ovšem sám říkal, tím, že Karlos Vémola přišel z Anglie, zatímco on z České republiky, tak jej největší organizace na světě vnímala jako toho prvního Čecha.

Právě s Vémolou měl Viktor Pešta několik let pomyslné spory. Stále si říkal o zápas, jenže neúspěšně. Terminátor neustále svého rivala shazoval, prý si zápas nezaslouží. Kladl si pořád nějaké podmínky. Například takové, že musí nejdříve získat titul v Oktagonu, aby s ním měl důvod bojovat.

Viktor si pro titul reálně došel, přesto s Karlosem nikdy nebojoval. Ne vlastní vinou. Rodák z Olomouce tak často čelil kritice, že před svým rivalem utíká. Ale to vše už je minulost. Pešta už je jinde, vyzkoušel si PFL, teď je v KSW.

Od odchodu z Oktagonu se mu ale příliš nedaří. Právě v československé organizaci ale byl hodně na očích českých fanoušků, pro které byl do svého návratu do ČR poměrně velkou neznámou. Mediálně není takovou hvězdou jako Vémola, Patrik Kincl či jiné hvězdy.

Každopádně sám šéf Oktagonu Ondřej Novotný často zmiňoval, že je Viktor z jiného těsta než většina MMA bojovníků. Vyrůstal v intelektuálně založené rodině, do 18 let nesportoval. Má jiné smýšlení. Je tolerantní, otevřenější, podporuje lidská práva, humanitu. A právě kvůli tomu je nyní nesmyslně terčem kritiky.

Viktor Pešta spustil lavinu nenávisti

V sobotu zveřejnil Viktor Pešta na své sociální sítě fotografii z akce Prague Pride se slovy, že podporuje lidská práva a humanitu. Nevinný příspěvek? Jak pro koho. Zejména pro ty, co většinou nejvíce volají po svobodě, to byl důvod ke vzteklým výbuchům.

Pustilo se do něj mnoho fanoušků, dočkal se homofobních urážek a nadávek. Jiný bojovník Vítězslav Rajnoch, který bojoval například s Leem Brichtou, se do Viktora rovněž opřel, čímž leccos ukázal. „Tohle vysvětluje, proč zápasíš, jak zápasíš. Ubohost,“ napsal Rajnoch.

To však stále je jedno z těch nejmírnějších vyjádření. Prý byl v průvodu pedofilů, sám je homosexuál, byť se objevovalo horší slovo, které má být jako urážka. Některé dle slov v komentářích nutil zvracet.

Mimo to se naštěstí Pešta dočkal také velké podpory a obdivu, že se nebál příspěvek a svůj postoj zveřejnit. Alespoň oddělil zrna od plev a může si pročistit sledující.

Zdroj: Viktor Pešta, Instagram

Reklama

Oblíbené