Spojte se s námi


Chance Liga

Plzeň doma nasázela Karviné pět gólů a je na druhém místě tabulky! Vyšlo nám skoro všechno, chválí svěřence trenér Koubek

V neděli od 20 hodin se hrál poslední zápas čtvrtého kola Chance Ligy. Viktoria Plzeň doma přivítala Karvinou, kterou rozstřílela hned pěti góly. Plzeň tak zapomněla na špatnou bilanci se slezským celkem a po jednoznačné výhře 5:0 se přesunula na druhé místo české nejvyšší soutěže.

Publikováno

dne

V neděli od 20 hodin se hrál poslední zápas čtvrtého kola Chance Ligy. Viktoria Plzeň doma přivítala Karvinou, kterou rozstřílela hned pěti góly. Plzeň tak zapomněla na špatnou bilanci se slezským celkem a po jednoznačné výhře 5:0 se přesunula na druhé místo české nejvyšší soutěže.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Průběh zápasu byl od začátku jednoznačný
  • Miroslav Koubek chválil celý tým a hlavně Toma Slončíka
  • Karvinský trenér Hyský ví, že obrana neodehrála dobrý zápas

Viktoriáni vstoupili do zápasu velmi aktivně a vytvářeli si už od začátku gólové šance. První gól za Viktorii v Chance Lize si připsal Daniel Vašulín, střelec rozhodujícího gólu proti Kryvbasu.

To se psala dvacátá třetí minuta. Sedm minut poté se prosadila další letní posila. Mladík Tom Slončík si taktéž připsal první gól za Plzeň.

Chvíli po začátku druhé půle zaznamenal druhý gól Vašulín. Kvůli ofsajdu byl však VARem odvolán. To dalo Karviné naději na pouhých deset minut, jelikož se po bojovném výkonu trefil Lukáš Červ. Pět minut poté, v 63. minutě, si gól připsal i loňský nejlepší střelec Pavel Šulc.

Několik desítek vteřin poté druhý gól vstřelil Slončík. Bohužel pro něj ani jeho gól nebyl VARem uznán pro ofsajd.

Plzeňský gólostroj se ale nezastavil a v 86. minutě zahrál rukou v pokutovém území karvinský obránce Ražnatovič. Penalty se ujal Erik Jirka a nemýlil se. Zápas tedy skončil debaklem 5:0.

Oba trenéři se shodli na průběhu zápasu

„To utkání nám dneska hodně sedlo. Od první minuty jsme hráli velmi dobře, tak jak jsme si řekli. Dařila se nám kombinace, dařilo se nám vytvářet spoustu finálních situací, na rozdíl od minulých zápasů. Krásně jsme trefili sestavu. Dnes nám vyšlo skoro všechno, ještě nám nějaké branky neuznal VAR, těch gólů mohlo být daleko víc, ale nebuďme neskromní. Je to pěkný výsledek po pěkné hře,“ hodnotil utkání Miroslav Koubek

„Musím ale pochválit soupeře, kterého jsme dostali pod tlak, ale oni nehráli nějaký autobus. Chtěli jít nahoru, takže určitě sympatický projev Karviné,“ dodal plzeňský trenér.

„Naše defenzivní část hry dneska byla velmi špatná. Absolutně jsme se nevyrovnali s tím pohybem a s těmi náběhy za obranu. Byli jsme u všeho pozdě, u všeho druzí, naše reakce na druhé míče, na ty míče za obranu byly opravdu velmi špatné. Od začátku zápasu jsme do toho nevstoupili dobře z hlediska defenzivy, ale z ofenzivy taky ne,“ řekl po zápase Martin Hyský.

„Odjíždíme samozřejmě s debaklem, s hlavou dole, musíme se z toho zamyslet, poučit, protože takové zápasy nás čekají a věřím tomu, že to mužstvo se z toho poučí a že v příštích zápasech budeme důstojnějším soupeřem,“ doufá trenér Karviné.

V dnešním zápase si první start v základní sestavě připsal Tom Slončík a trenér Koubek s ním byl velmi spokojený: „Určitě mu to utkání vyšlo, musím ho pochválit. Bylo ho plné hřiště, byl agilní, měl velkou chuť do hry a mělo to i kvalitu.

Jsem rád, že jsem dneska dostal důvěru od trenéra a snad jsem tu důvěru splatil. Tenhle výsledek vypadá jednoznačně, ale určitě to nebyl jednoduchý zápas a jsem rád, že jsme to takhle zvládli,“ řekl Slončík.

Zdroj: Chance Liga, FC Viktoria Plzeň, MFK Karviná, X

Reklama

Oblíbené